16 березня 2022

Без Prada та трюфелів. ЄС запровадив нові антиросійські санкції

Без Prada та трюфелів. ЄС запровадив нові антиросійські санкції
1554

Євросоюз представив новий пакет санкцій щодо Росії, включивши до нього заборону введення до цієї країни низки споживчих товарів. Згідно з опублікованим документом, забороняється ввезення до РФ продукції з оптовою вартістю 300 євро за одиницю, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Під заборону потрапляє насамперед одяг, косметика й алкогольна продукція у верхніх цінових сегментах. Аналітики вказують на неможливість постачання до країни, зокрема, продукції люксових брендів Prada, Chanel, Louis Vuitton, Gucci та інших. Минулого тижня ці та інші виробники предметів розкоші оголосили про зупинення бізнесу на РФ.

Найбільше від санкцій постраждають дистриб'ютори одягу, взуття й аксесуарів класу люкс. На сьогоднішній день у найвищому ціновому сегменті на бренди з Євросоюзу припадає близько 70% постачання. Власними силами розвивали роздріб на РФ дев'ять люксових брендів на чолі з Chanel, Christian Dior та Hugo Boss.

До нового пакету санкцій також включено окремі види продуктів харчування, зокрема, трюфелі, харчові добавки та готові супи. Експерти зазначають, що на алкогольний ринок запровадження нових санкцій впливу не вплине. Більшість товарів, що ввозяться, знаходяться в ціновому діапазоні від 2-4 до 20 євро за літр, а на напої вартістю від 300 євро припадають лічені частки відсотка поставок.

Читайте також: На Росії зафіксовано рекордну за 25 років інфляцію

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також