27 січня 2023

LVMH збільшила чистий прибуток на 17% у 2022 році

LVMH збільшила чистий прибуток на 17% у 2022 році
1320

Провідний світовий конгломерат у сфері товарів класу люкс — LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton — зафіксував у 2022 році виручку у розмірі 79,2 млрд євро та операційний прибуток у розмірі 21,1 млрд євро, що на 23% більше за аналогічні показники за 2021 рік. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Всі бізнес-групи досягли значного органічного зростання виручки за рік, але підрозділ Fashion & Leather Goods продемонстрував рекордні показники та органічне зростання виручки на 20%.

Найкращі результати в 2022 році відзначені у Louis Vuitton, виручка якого вперше перевищила 20 млрд євро, а також у Christian Dior, Celine, Fendi, Loro Piana, Loewe і Marc Jacobs. Операційна маржа холдингу залишилася на тому ж рівні, що й у 2021 році, а чистий прибуток становив 14,1 млрд євро, що на 17% більше, ніж у 2021 році. Вільний грошовий потік перевищив 10 млрд. євро.

Значне зростання продажів спостерігалося в Європі, Сполучених Штатах та Японії, що пояснюється відновленням попиту з боку місцевих споживачів та пожвавленням міжнародного турпотоку.

На ринку Азії протягом року спостерігалася відносна стабільність через антиковидні обмеження, що тривали в Китаї.

Окреме місце у звіті відведено бізнесу Selective Retailing, до якого входить мережа парфумерно-косметичних магазинів Sephora. Підрозділ також досяг рекордних показників як за виручкою, так і за прибутком, незважаючи на відхід з російського ринку та уповільнення розвитку на території Китаю. Мережа продовжувала розширюватись завдяки партнерству з Kohl's у Сполучених Штатах.

Важливі досягнення холдинг відзначив і у сфері соціально-економічної сфери діяльності. Так, у 2022 році LVMH працевлаштував у всьому світі 39 000 осіб, з них понад 15 000 – у Франції, що робить компанію провідним приватним роботодавцем у країні. Також минулого року група інвестувала майже 215 млн. євро в навчання своїх співробітників.

Читайте також: LVMH оголосив про великі перестановки у керівництві

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також