07 вересня 2023

Фармацевтична компанія Novo Nordisk випередила капіталізацію виробника люксових товарів LVMH

Фармацевтична компанія Novo Nordisk випередила капіталізацію виробника люксових товарів LVMH
1040

Данська фармацевтична компанія Novo Nordisk стала найдорожчою компанією в Європі, випередивши французьку транснаціональну компанію LVMH, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail.

Компанія Novo Nordisk (виробник препаратів Wegovy та «Оземпік») стала найбільшою в Європі з капіталізації, обігнавши французького виробника предметів розкоші Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH; бренди Christian Dior, Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Moet & Chandon, Hennessy, Chaumet .

За підсумками торгів 4 вересня, на тлі запуску продажів препарату для схуднення Wegovy у Великій Британії, акції Novo Nordisk зросли на 0,7%. З початку 2023 року ринкова вартість компанії збільшилася на 41% — приблизно до $420 млрд, що можна порівняти з капіталізацією її конкурента, американської фармкомпанії Eli Lilly ($417 млрд), а також нафтової компанії Exxon Mobil ($422 млрд).

Зазначається, що папери LVMH подешевшали в понеділок на 0,4%, а зростання їхньої ціни цього року становить 11,7%. Капіталізація компанії оцінюється у $418 млрд.

Читайте також: Louis Vuitton реконструює великий об'єкт на Єлисейських полях

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також