21 червня 2019

Адаптуйся швидко або програєш

Адаптуйся швидко або програєш

2913

За результатами п’ятого глобального опитування керівників організацій 2019 Global CEO Outlook, дві третини керівників у світі вважають, що вміння швидко адаптуватись є новою валютою бізнесу. На їхню думку, якщо компанія не зможе адаптуватися до постійних змін, що відбуваються у світі, то такий бізнес, найвірогідніше, змушений бути залишити ринок. При цьому понад 50% упевнені в тому, що їхній бізнес буде успішним.

Новий погляд на стійкість бізнесу до змін

Білл Томас, президент KPMG International, зазначає: "Одним з найбільш яскравих відкриттів цьогорічного глобального опитування виявилося те, що понад дві третини керівників організацій вважають, що швидкість стала новою «валютою» бізнесу. Якщо їм не вдасться адаптуватися до постійних змін, що відбуваються у світі, їхній бізнес стане нікому не потрібний. Це – жорсткий вибір."

Шукай таланти або програєш.Погляд керівників в Україні 2019

Це вже другий щорічний звіт, який команда KPMG в Україні готує за результатами опитування керівників компаній в Україні. Ми залучили до дослідження понад 130 керівників бізнесу, які розповіли нам про свої очікування щодо розвитку їхнього бізнесу, основні ризики, що можуть уповільнити здійснення бізнес-стратегій та досягнення цілей, особливості менеджменту в часи невизначеності та цифрової трансформації економіки. 

Керівники визнають небезпеку того, що в епоху швидких змін організація може виявитися занадто повільною та громіздкою. Понад дві третини (67%) керівників у світі і 91% управлінців в Україні вважає, що динамічність є новою валютою бізнесу, і якщо вони будуть занадто повільними, то програють. Цей показник у світі на 8% перевищує показник минулого року і сигналізує про потребу у зміні бізнес-мислення.Впровадження динамічних і гнучких підходів на рівні окремих проектів є відносно простим методом, але одноразові ініціативи не матимуть загального впливу на всю компанію. Тут потрібен більш фундаментальний перегляд операційної моделі компанії.

Поєднуючи передові технології (наприклад, хмарні) з операційним перепроектуванням, керівники можуть створювати цілісні організації, орієнтовані на клієнтів.Рішення з використанням хмарних технологій будуть ключовими у вирішенні проблем фрагментованої цифрової інфраструктури, що складається з низки спеціалізованих локальних обчислювальних об’єктів. Хмара пропонує масштабні можливості та передові технології, які можуть трансформувати методи роботи, що виконувалась за допомогою застарілих ІТ-підходів.

Керівники повністю підтримують нові ІТ-рішення: переважна більшість респондентів у світі (79%) і (72%) в Україні відповіла, що сьогодні вони більш впевнено запроваджують у своїх організаціях використання хмарних технологій, ніж будь-коли за останні три роки

Про дослідження в Україні та світі 

Дані дослідження, опубліковані в цьому звіті, ґрунтуються на опитуванні 1300 керівників вищої ланки (CEO) з 11 найбільших світових економік: Австралії, Китаю, Франції, Німеччини, Індії, Італії, Японії, Нідерландів, Іспанії, Великої Британії і США. Опитування проводилося з 8 січня по 20 лютого 2019 року.Керівники організацій працюють в 11 ключових галузях: управління активами, автомобільна промисловість, банківська сфера, споживчі товари та роздрібна торгівля, енергетика, інфраструктура, страхування, медично-біологічна промисловість, промислове виробництво, технології та телекомунікації.З 1300 керівників організацій 310 керівників представляють компанії з доходами від 500 до 999 млн доларів США; 543 – компанії з доходами від 1 млрд доларів США до 9,9 млрд доларів США; і 447 – компанії з доходами у розмірі 10 млрд доларів США або більше.У 2019 році KPMG в Україні вдруге провела опитування керівників компаній в Україні. В опитуванні взяли участь 130 управлінців, що працюють у різних галузях економіки. Це опитування проводилося в Україні з 15 березня по 30 травня 2019 року. Структура опитування ґрунтувалася на 14 запитаннях, адаптованих із щорічного міжнародного опитування 2019 Global CEO Outlook.Зазначені вище керівники працюють у понад 11 ключових галузях. Із 130 керівників організацій 81 керівник представляє компанії з доходами до 8 млн євро; 18 – компанії з доходами від 8 млн до 40 млн євро; і 31 – компанії з доходами понад 40 млн євро.

Перспективи зростання

У 2019 році глобальне дослідження виявило ознаки різкого падіння рівня впевненості у світовій економіці в багатьох країнах: – Менше половини керівників компаній, що представляють чотири провідні економіки світу, упевнені у зростанні світової економіки: Австралія (38%), Велика Британія (43%), Франція (44%) і Китай (48%). – Тоді, як у США впевненість керівників у зростанні світової економіки стрімко посилюється (з 52% до 87%), інші країни, починаючи з минулого року, демонструють безперечне зниження такої впевненості. 92% українських керівників прогнозують позитивну динаміку доходів своєї організації упродовж наступних 3-х років, 60% з них особливо оптимістичні і говорять про зростання на 10% і більше відсотків на рік. 99% світових лідерів компаній також прогнозують позитивну динаміку доходів своєї організації упродовж наступних 3-х років, але преважна більшість (64%) говорить про зростання лише на 0,01-1,99% на рік. 72% керівників бізнесу в Україні говорять, що органічне зростання – основна, найбільш важлива стратегія розвитку компанії упродовж наступних 3-х років. Про важливість стратегічних альянсів з третіми сторонами говорять 19% респондентів в Україні і лише 3% планують забезпечити зростання шляхом угод злиття та поглинання (M&A). Світові тенденції відрізняються: 31% вважає найважливішою стратегією для досягнення зростання укладення стратегічних альянсів з третіми сторонами, 25% – органічне зростання, 17% – угоди злиття та поглинання (M&A)

Читайте также: Централизованное управление электронными счетами-фактурами в международных компаниях — интервью с представителем компании Comarch

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 

 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*