11 квітня 2024

Магазини Marks & Spencer вкладуть $1,3 млн у дієту для корів

Магазини Marks & Spencer вкладуть $1,3 млн у дієту для корів
260

Британський ритейлер Marks & Spencer (M&S) вкладе £1 млн ($1,3 млн) у зміну дієти для молочних корів на 40 фермах-партнерах. Це повинно допомогти скоротити викиди метану на 11 000 тонн, повідомляє TradeMaster.UA.

Корови виробляють метан при відрижці та виділенні травних газів. Передбачається, що якщо змінити раціон, це знизить викиди газів в атмосферу — і знизить вуглецевий слід компанії на 8,4%.

M&S розраховує зробити весь ланцюжок постачання вуглецево-нейтрального до 2040 року. Ритейлер також почне використовувати систему, яка використовуватиме штучний інтелект для прогнозування оптимального опалення, вентиляції та кондиціювання повітря в магазинах.

За оцінками вчених, частку худоби, насамперед великої, припадає від 11% до 17% глобальних викидів парникових газів. Метан при цьому небезпечніший за вуглекислий газ, тому що він утримує більше тепла.

Це не перша ініціатива, яка покликана знизити шкоду від метану, що виділяється коровами. Наприклад, у 2023 році створений співзасновником Microsoft Біллом Гейтсом інвестфонд Breakthrough Energy Ventures вклав $12 млн у компанію Rumin8. Стартап розробляє добавку з морських водоростей для великої рогатої худоби, яка допомагає зменшити викиди метану.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також