01 травня 2024

Глобальні обсяги авіаперевезень знову почали зростати

Глобальні обсяги авіаперевезень знову почали зростати
224

Глобальні обсяги перевезення вантажів авіатранспортом зростають протягом трьох тижнів поспіль, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM. Спад спостерігається лише у деяких країнах Близького Сходу, що характерно у перший час після Рамадану.

За даними WorldACD у тоннах авіаперевезення на глобальному рівні зросли на 3% з 15 по 21 квітня. Загалом же щотижнева динаміка посилювалася дедалі активніше. Однак тарифи досі залишаються стабільними – у середньому 2,5 долара за 1 кг.

Додатковим драйвером останнього тижня стало стрімке збільшення доставки квітів із Центральної та Південної Америки перед святкуванням Дня матері, який відзначатимуть 12 травня. Про це розповів директор з вантажних перевезень у Qatar Airways Марк Друш, який також зазначив, що зараз квіти експортують значно більше, ніж у той же самий час минулого року.

Власне, саме цей товар компенсував падіння попиту з боку Близького Сходу та Південної Азії, уточнили експерти з WorldACD.  Ринок також потерпав ще від одного негативного фактору. Через сильні опади та повені тиждень тому з перебоями почав працювати Дубай, де спостерігалося раптове падіння обсягів авіаперевезень на 18%. Проте сусідні Абу-Дабі та Шарджа скористалися ситуацією та перебрали вантажопотік на свої аеропорти.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також