26 березня 2024

Сканери для авокадо з'явилися у європейських супермаркетах

Сканери для авокадо з
542

Нідерландська мережа супермаркетів Jumbo почала встановлювати у своїх магазинах у Бельгії сканери для перевірки зрілості авокадо. Пристрої з'явилися у супермаркетах у містах Ранст та Верні, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Fresh Plaza.

Сканер за допомогою інфрачервоних променів перевіряє вміст цукру, води та крохмалю всередині плода. Потім за допомогою штучних технологій пристрій визначає внутрішню текстуру плода та його стиглість. Наприклад, гаджет вкаже, якщо авокадо надто тверде чи навпаки — м'яке та перезріле.

Тому тепер не потрібно стискати плід, щоб перевірити його стиглість, пояснив керівник супермаркету Jumbo в Рансті Філіп Калліо. Продавці мережі кажуть, що покупці цікавляться сканерами, а продажі авокадо з моменту їх встановлення зросли.

Jumbo встановила сканери для авокадо у магазинах у Нідерландах у листопаді минулого року. Пристрої почали з'являтися в магазинах Migros у Швейцарії. Технологію найближчим часом планують випробувати ритейлери в Німеччині.

Розробку створив нідерландський стартап OneThird - минулого року компанія представила технологію, зокрема, на виставці споживчої електроніки CES у Лас-Вегасі.

Раніше компанія пропонувала свою технологію в основному постачальникам, розповів засновник та гендиректор OneThird Марко Снікерс. Після початку тестів у Jumbo інтерес до пристроїв сильно зріс. Ритейлери почали цікавитися, чи можуть сканер перевіряти й інші продукти, наприклад, манго, дині та ківі. Технічно реалізувати це можливо, але потрібен час, щоб навчити штучний інтелект, каже Снікерс. За його словами, для перевірки манго вже зібрано багато даних, але для динь та ківі потрібно більше часу.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також