23 жовтня 2021

У Східній Європі зростає популярність поштоматів

У Східній Європі зростає популярність поштоматів
1450

Мережі зберігання посилок у поштоматах, з яких клієнти можуть отримувати замовлені товари, надзвичайно швидко зростають у східноєвропейських країнах. У Польщі лише компанія InPost використовує понад 14 тисяч таких шафок, які розташовані у загальнодоступних місцях та можуть бути використані цілодобово та без вихідних. Про це  повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

За словами аналітиків ринку, у цьому сегменті швидко зростає конкуренція. Тож, якщо виникає потреба встановити черговий блок шафок у тому чи іншому місці, одразу знаходиться той оператор, який зробить це.

Подібна ситуація спостерігається також і у Латвії, де основна частина ринку поштоматів належить компаніям DPD Latvia та Omniva Latvia. Вони спільними зусиллями створили справжню національну мережу для віддаленої доставки товарів. Також і Latvijas Pasts (Пошта Латвії) долучилася до цього процесу.

Бізнес доволі привабливий своєю прибутковістю. Про це свідчить хоча б той факт, що польська державна нафтова компанія PKN Orlen уклала угоду зі швейцарським виробником шафок KERN та також почала займатися віддаленою доставкою. До речі, саме Orlen заявив про плани інвестувати 2,8 млрд доларів США у розвиток роздрібного бізнесу. Зокрема, вже у наступному році будуть відкриті понад тисяча терміналів віддаленої доставки через індивідуальні шафки.

Це надзвичайно приваблива перспектива, відзначають експерти. Якщо на площі трохи більше 5 кв. метрів можна забезпечити видачу до 500 посилок, то навіщо відкривати класичне поштове відділення?

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також