06 грудня 2021

В Японії заборонять купувати товари в duty free для перепродажу

В Японії заборонять купувати товари в duty free для перепродажу
1656

Влада Японії розглядає можливість запровадження обмежень на покупки в магазинах безмитної торгівлі. Насамперед обмеження можуть торкнутися іноземних студентів та інших резидентів, які проживають на території країни за довгостроковими візами, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Зазначається, що серед іноземців існує практика купівлі товарів у магазинах duty free для подальшого перепродажу, пише агентство Kyodo News із посиланням на близькі до уряду джерела. Саме з такими групами покупців влада планує боротися шляхом введення заборони на покупки.

Наразі в країні діє правило, згідно з яким непрацюючі іноземні студенти мають право купувати в магазинах безмитної торгівлі лише через півроку після в'їзду. На магазини покладено обов'язок щодо перевірки інформації про статус покупця.

Повідомляється, що профільні міністерства Японії можуть запровадити нові обмеження щодо покупців із числа іноземних студентів вже у 2022 році. Нині в уряді готуються до нових податкових реформ. Якщо поправки будуть прийняті, робити покупки в магазинах duty free зможуть тільки туристи, які прибувають до країни за короткостроковими візами.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також