06 травня 2022

Злиття підрозділів компанії Henkel призведе до скорочення 2000 працівників

Злиття підрозділів компанії Henkel призведе до скорочення 2000 працівників
1130

Компанія Henkel скорочує 2 000 робочих місць через злиття своїх підрозділів з виробництва засобів для чищення та косметичних засобів. Про реорганізацію було оголошено вже давно, але тепер стають зрозумілими наслідки для співробітників. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Німецький виробник Henkel проводить масштабну реструктуризацію. Відтепер підрозділи косметичних та миючих засобів будуть об'єднані в один бізнес-юніт. Тільки підрозділ клеїв залишиться окремим, оскільки він обслуговує не лише споживачів, а й В2В-клієнтів.

Компанія оголосила про реорганізацію в січні цього року, проте не повідомлялося, якими будуть наслідки для її співробітників. Спочатку керівництву довелося зустрітись із профспілками. Тепер рішення ухвалено: реорганізація призведе до втрати 2 000 робочих місць у всьому світі, в основному у сфері продажу й адміністрування.

Очікується, що угода забезпечить економію в розмірі 500 мільйонів євро в середньостроковій перспективі: на рік Henkel розраховує заощаджувати близько 250 мільйонів євро.

Злиття проходитиме у два етапи протягом наступних двох років. У довгостроковій перспективі можливе подальше скорочення персоналу, оскільки компанія також проводить переоцінку портфеля брендів.

Наразі розглядаються всі бренди та підрозділи з оборотом менше одного мільярда євро. Підприємства, які недостатньо зростають або недостатньо прибуткові, можуть бути продані. Мета - домогтися органічного зростання продажів від 3 до 4% і маржі прибутку близько 15% у середньо- та довгостроковій перспективі.

Читайте також: Гуманітарні проєкти «Хенкель» для допомоги постраждалим від війни українцям, громадам і медичним закладам сягнули 5 млн євро

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також