26 травня 2022

SPAR відзначає 90 років із рекордними продажами по всьому світу

SPAR відзначає 90 років із рекордними продажами по всьому світу
1042

Компанія SPAR International відзначає 90 років з моменту створення мережі, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

У 2022 році SPAR International виповнилося 90 років. Минулого року торгівельна мережа досягла рекордного обороту в понад 40 мільярдів євро по всьому світу.

За два роки, що пройшли після спалаху коронавірусної інфекції, продажі мережі зросли більш ніж на 10%. SPAR також розширила свою діяльність у сфері електронної комерції до 35 країн — за ці два роки онлайн-продажі зросли на 192%.

У Європі SPAR вдалося досягти зростання обороту до більш ніж 33 мільярдів євро з 12 011 магазинами у 27 країнах. Найбільш сильне зростання спостерігалося в Польщі (+20%), Швейцарії (+10,7%) та Угорщині (+7,2%).

Наприкінці 2021 року мережі SPAR налічувалося близько 13 623 магазинів у 48 країнах світу. Незабаром кількість країн присутності мережі досягне 51: у середині цього року SPAR запуститься в Латвії, а восени за нею піде Казахстан. Також SPAR з'явилася на території Південної Америки в партнерстві з сімейною мережею супермаркетів у Парагваї Los Jardines.

Мережа SPAR була заснована в 1932 голландцем Адріаном ван Веллом з метою об'єднання незалежних ритейлерів.

Читайте також: В Україні відкрито перший супермаркет SPAR під час війни

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також