22 червня 2022

«Боржомі» може зникнути з полиць супермаркетів

«Боржомі» може зникнути з полиць супермаркетів
1104

Найпопулярніша грузинська мінеральна вода “Боржомі” може зникнути з магазинів: на власника її виробництва, російського олігарха Михайла Фрідмана наклали санцкії, компанія не працює вже півтора місяця. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на censor.net і agronews.ua.

Компанія “Альфа-груп” Фрідмана з 2013 року була найбільшим акціонером “Боржомі” – їй належало 57,72% акцій. Після запровадження санкцій керівництво повідомило, що скоротить зарплату співробітників “Боржомі” на час простою на 50%. Пів сотні робітників відмовилися від нових умов контракту й були звільнені, десятки розпочали страйк та відмовляються повертатися на робочі місця.

Влада Грузії намагається врятувати “Боржомі”: нещодавно “Альфа-груп” безкоштовно передала державі 7,73% акцій. Тепер контрольним пакетом у 50,01% акцій спільно володіють грузинська держава та родина покійного російсько-грузинського олігарха Бадрі Патаркацишвілі. Але страйкарі все одно відмовляються виходити на роботу, вимагаючи виплатити їм заборговану зарплату та перевести всіх співробітників на довгострокові контракти.

Вже зараз у самій Грузії “Боржомі” можна знайти лише в гіпермаркетах, які мають великі запаси товару. З полиць решти магазинів ця мінеральна вода вже зникла.

Читайте також: Окупанти “віджимають” та перейменовують АТБ на Херсонщині

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також