22 вересня 2022

Частка ЄС в експорті української пшениці зросла після деблокади портів

Частка ЄС в експорті української пшениці зросла після деблокади портів
1357

Європейський напрямок експорту для українського зерна залишився значним після відкриття зернового коридору. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

За два місяці нового сезону частка ЄС в експорті української пшениці виросла до 49%, ячменю — до 73%, говориться у повідомленні «УкрАгроКонсалт».

«З боку європейських споживачів є попит на українське зерно (особливо на кукурудзу) через невдалий власний врожай. Посуха пошкодила посіви в основних країнах-виробниках, таких як Франція та Румунія», — констатує аналітик зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич.

Надлишок пропозиції зерна в Україні змушує продавців збувати його за заниженими цінами, завдяки чому для кінцевого покупця в ЄС ціна українського зерна є надзвичайно привабливою.

«Сподіваємось, що дія «зернової угоди» продовжиться і після 19 листопада. В цьому випадку Україна зможе реалізувати свій експортний потенціал, що дозволить послабити тиск на потужності зберігання та отримати фінансування для сівби наступного сезону», —  зазначає аналітик.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також