23 травня 2023

Великий європейський виробник інсуліну піде з Росії

Великий європейський виробник інсуліну піде з Росії
1269

Один із найбільших у Європі виробників інсуліну може піти з російського ринку. Компанія Novo Nordisk слідом за американськими BMS та Eli Lilly планує передати поставки своїх препаратів до росії сторонньому дистриб'ютору, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на MoscowTimes.

Остаточного рішення ще не ухвалено. Можливий претендент на управління російським бізнесом Novo Nordisk – швейцарська компанія Swixx Biopharma, додав співрозмовник. Їй же передали управління американські Bristol-Myers Squibb (BMS) і Eli Lilly, які пішли з рф.

США та країни ЄС не вводили санкції на постачання фармацевтичних товарів до росії, проте після початку війни в Україні західні компанії все одно залишають російський ринок через труднощі з логістикою.

Зокрема, наприкінці минулого року Novo Nordisk попередила росздравнагляд про намір припинити постачання до рф популярного препарату від діабету «Оземпіка». У 2022 році обсяг продажу цього лікарського засобу становив 2,2 млрд рублів, збільшившись на 44% рік до року.

Загалом виторг російської доньки Novo Nordisk торік зріс на 13% рік до року, до 15,39 млрд рублів, чистий прибуток збільшився в 2,3 рази, до 690 млн рублів.

Минулого року одразу 28 фармвиробників повністю зупинили постачання до росії. Число найменувань ліків, доступних російським споживачам у роздрібному продажі, скоротилося на 2,4 тисячі, випливає з підрахунків DSM Group та RNC Pharma.

У результаті на росії зросли ціни на лікарські засоби, а на деякі препарати виник дефіцит.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також