02 листопада 2023

Asos вивчає можливість продажу бренду Topshop

Asos вивчає можливість продажу бренду Topshop
1259

Британський мультибрендовий онлайн-ритейлер Asos Plc розглядає можливість продажу свого бренду Topshop, який був придбаний менше трьох років тому у збанкрутілої Arcadia group, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Sky News.

Стало відомо, що Asos знаходиться на ранніх стадіях процесу і продаж не обов'язково відбудеться. Також залишається незрозумілим, скільки компанія може отримати від продажу бренду.

Ритейлер відклав заплановану публікацію своїх річних результатів до 1 листопада 2023 року, заявивши, що аудиторська компанія PwC потребує більше часу на його перевірку.

За інформацією джерел видання, потенційне позбавлення активу є одним із варіантів, який розглядається гендиректором Хосе Антоніо Рамосом Каламонте в рамках реалізації плану реструктуризації, оголошеного у жовтні 2022 року.

Пакет антикризових дій був розрахований на рік і передбачав удосконалення моделі управління товарними запасами, спрощення структури витрат та їх скорочення, посилення команди та оновлення маркетингового позиціонування. Одним із перших кроків Asos стало оновлення візуального стилю Topshop та Topman.

У січні 2023 року ритейлер анонсував операційні зміни, які мали забезпечити скорочення витрат та вихід на прибуток у 365 млн доларів за підсумками фінансового року. Але компанія продовжувала боротися зі зростаючою інфляцією та зниженням купівельної спроможності. У травні стало відомо, що Asos залучив 75 млн фунтів від акціонерів на реформу бізнес-моделі та рефінансування боргових зобов'язань. При цьому компанії все ж таки вдалося скоротити товарні запаси на 30%, що перевищило цільовий показник.

Asos придбав бренд Topshop у 2021 році у адміністраторів збанкрутілої Arcadia group разом з іншими брендами — Topman, Miss Selfridge та HIIT за 265 млн фунтів стерлінгів (321 млн доларів). Під час пандемії спостерігалася активна динаміка розвитку бізнесу, проте згодом компанія зіткнулася з падінням рентабельності.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також