Mars співпрацює з біотехнологічною Pairwise для створення стійкого какао за допомогою CRISPR

Виробник цукерок Mars оголосив про партнерство з біотехнологічною компанією Pairwise, щоб прискорити розробку більш стійких сортів какао за допомогою технології редагування генів CRISPR. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на CNBC.
Цей інструмент дозволяє швидко й точно вносити зміни в ДНК, підвищуючи врожайність і стійкість рослин до хвороб, спеки та інших кліматичних викликів, що загрожують глобальному постачанню шоколаду.
У межах угоди Mars отримає доступ до платформи Fulcrum, яка містить бібліотеку ознак рослин, що дасть змогу адаптувати посіви до несприятливих умов. Генне редагування забезпечує значно швидший результат, ніж традиційне селекційне схрещування. За словами Карла Джонса, директора відділу рослинництва Mars, технологія CRISPR може стати ключовим інструментом для зміцнення світових ланцюгів постачання.
Інтерес до використання CRISPR у сільському господарстві зростає на тлі активного застосування в медицині. Наприкінці 2023 року FDA вперше схвалило метод лікування серповидно-клітинної анемії з редагуванням генів. Минулого місяця Mars також оголосила про інвестиції у виробництво в США на суму 2 млрд доларів до 2026 року, зокрема 240 млн доларів у розширення потужностей Nature’s Bakery у штаті Юта.
Читайте також: Компанія Mars за рік зменшила викиди парникових газів на 2%
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новини виробників, марс, сталий розвиток
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар