19 травня 2020

Мережа супермаркетів Billa приєднується до екологічної ініціативи

Мережа супермаркетів Billa приєднується до екологічної ініціативи
1928

Мережа супермаркетів Billa в межах допомоги з протидії пандемії коронавірусу приєдналася до ініціативи з централізованого збирання та безпечної утилізації використаних одноразових засобів індивідуального захисту (захисних масок, рукавичок тощо), повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Для цього в магазинах мережі встановили спеціальні контейнери. Відповідальні покупці можуть залишати тут свої використані захисні маски для подальшої безпечної утилізації.

«В умовах загальнонаціонального карантину мережеві продовольчі супермаркети, у тому числі Billa, — найбільш відвідувані киянами місця. Саме тому наша мережа приєдналася  до столичної ініціативи з централізованої утилізації використаних масок та іншого індивідуального захисного спорядження, яким зараз усі масово користуються. Це завдання має як екологічну, так і протиепідемічну складову. Використані захисні маски чи одноразові рукавички не лише забруднюють довкілля – вони також несуть небезпеку поширення бактерій і вірусів через недбале поводження з ними після використання. Кожен із нас та великі компанії мають бути свідомими під час викликів, подібних до нинішньої пандемії», — прокоментувала внесок компанії з іноземними інвестиціями «Білла-Україна» у протидію пандемії її генеральний директор Оксана Мандзюк.

Загалом у столиці планують створити приблизно півтора десятка точок збирання використаних засобів індивідуального захисту. 10 спеціальних контейнерів встановили на території супермаркетів мережі Billa за такими адресами:

вул. Гришка, 3;

пр-т Маяковського, 85;

Бессарабська площа, 2;

вул. Тростянецька, 1а;

Дарницька площа, 1;

Повітрофлотський пр-т, 56а;

вул. Голосіївська, 13а;

Майдан Незалежності, ТЦ «Глобус»;

вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 100;

вул. Попудренка, 40.

У спеціальних контейнерах можна залишити використані маски, рукавички тощо для подальшої централізованої безпечної утилізації на спеціалізованих підприємствах згідно із санітарно-гігієнічними нормами безпеки.

«Медичні відходи категорії В (потенційно інфіковані маски, рукавички, медичний одяг, інші предмети, що могли контактувати з інфікованими рідинами тощо) повинні бути герметично запаковані, обов’язково знезаражені і вже після цього передані на підприємства, що мають спеціальну ліцензію та відповідне сертифіковане обладнання, для подальшої безпечної утилізації – зазвичай спалювання у спеціальних печах при високій температурі. Зараз кияни, навіть ті, хто хоче безпечно позбутися використаних засобів індивідуального захисту, просто не знають, як це правильно зробити. Тому зі смітників і вуличних урн маски розлітаються вулицями та парками, забруднюючи місто і поширюючи хвороботворні мікроорганізми», — пояснив необхідність централізованого збирання  й утилізації індивідуальних засобів захисту Костянтин Яловий, депутат Київської міської ради та голова постійної комісії з питань екологічної політики.

Під час загальнонаціонального карантину мережа супермаркетів Billa проводить заходи для протиепідемічного захисту своїх співробітників, партнерів і покупців, а також для підтримки тих, хто через карантин опинився у скрутній ситуації.

Магазини мережі й усі робочі зони піддають постійній дезінфекції. Для покупців нанесли спеціальну розмітку на підлозі, яка допомагає дотримуватися безпечної дистанції. Приміщення супермаркетів оснащені загальнодоступними дозаторами з дезінфекційним розчином для рук. Касири відділені від відвідувачів спеціальними прозорими захисними екранами. Посилено контроль за дотриманням стандартів мережі щодо швидкості касового обслуговування — це допомагає зменшити час перебування людей у приміщеннях магазинів Billa й уникати скупчення людей у торговельних залах і біля кас. Кожен працівник компанії, заступаючи на роботу, проходить обов’язковий дистанційний скринінг температури тіла за допомогою спеціально закупленого обладнання. Є чітка інструкція, яка визначає порядок дій і відповідальних у разі виявлення працівників з підвищеною температурою тіла або іншими симптомами вірусних чи застудних захворювань.

Такий пакет заходів допомагає забезпечити діяльність магазинів Billa у близькому до штатного режимі для надання своїм покупцям звичного для них високоякісного сервісу та широкого асортименту.

У межах протидії економічним наслідкам загальнонаціонального карантину мережа Billa реалізовує низку проектів для забезпечення покупців доступними продуктами та товарами повсякденного споживання. Щоб допомогти  їм заощаджувати у часи економічної скрути, мережа Billa запропонувала близько сотні акційних позицій зі знижками, створила онлайновий каталог з акціями, а також відмовилася від частини свого прибутку — соціально важливі продукти харчування реалізують у мережі без торговельної націнки за відпускними цінами виробника.

Спільно з благодійниками та волонтерами мережа Billa запропонувала допомогу тим, хто через національний карантин і його економічні наслідки опинився у скрутній ситуації. Волонтери компанії «Білла-Україна» зібрали майже тисячу пакунків із продуктами та товарами першої необхідності для дітей-сиріт, самотніх літніх людей і осіб, які потребують допомоги та догляду.

Читайте також: Ціноутворення мережі Billa в умовах національного карантину

 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також