27 травня 2022

Як бізнес повертається до роботи

Як бізнес повертається до роботи
1356

Нещодавно Європейська Бізнес Асоціація опублікувала результати опитування - як відновлюється робота серед представників малого бізнесу в умовах війни. За його результатами суттєво скоротилась кількість непрацюючих підприємств – наразі таких 26%, тоді як місяць тому їх було 42%. З-поміж опитаних малих бізнесів 17% вже відновили роботу після тимчасового припинення і ще 23% готуються до відновлення.

Ми спробували провести власне дослідження – для цього вирішили проаналізувати статистику роботи клієнтів українського логістичного сервісу ANT-Logistics. Компанії-клієнти цього сервісу знаходяться по всій території України та охоплюють фактично всі сфери малого та середнього підприємництва: інтернет-магазини, дистрибуція (продукти харчування, фармацевтика, автозапчастини тощо), вантажоперевезення та інші.

Ми запитали, як саме відновлюється робота українських компаній, у директора з продажу, співзасновника компанії ANT-Logistics Олексія Приймака. «У перші дні війни близько половини наших українських клієнтів призупинили роботу з сервісом. На даний момент приблизно 43% з них повернулися до роботи. На жаль, здебільшого не в повному обсязі, оскільки склади багатьох компаній знищені, а деякі підприємства знаходяться в окупації. Але не може не тішити той факт, що з травня до нас вирішило приєднатися багато нових клієнтів. Це говорить про те, що український бізнес  поступово адаптується до нових умов», - розповів Олексій.

Найбільша кількість підприємств, що відновили роботу після призупинення,знаходиться у Дніпропетровській, Полтавській та Львівській областях (відповідно 80, 75 та 70%). У Київській області ця цифра значно менша – 48%. Це пояснюється тим, що більшість складів знаходилась в розбомблених  та розмародерених передмістях столиці. Найгірша ситуація спостерігається там, де активно велися або ведуться бойові дії – Чернігівська, Запорізька та Сумська області.

Якщо говорити про сфери бізнесу, які найшвидше відновлюються,то за даними логістичного сервісу ANT-Logistics це підприємства з вивозу сміття та інтернет-магазини.

Отже, за три місяці війни український бізнес частково адаптувався до нових умов. А значить, є підстави сподіватися, що ми будемо і надалі спостерігати позитивну динаміку відновлення малого та середнього підприємництва. У ці непрості часи робота бізнесу, збереження робочих місць та сплата податків – це найкраще, що можна зробити для економіки України.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також