07 червня 2022

В Україні прогнозують мінімальний урожай гороху

В Україні прогнозують мінімальний урожай гороху
1079

Географія сівби гороху змінилась через бойові дії в Україні: у попередні сезони він в основному вирощувався у Запорізькій області, а тепер посівні площі змістилися на північ, розтягнувшись від Одеської до Харківської області. Про це повідомила аналітик зернового ринку «УкрАгроКонсалт» Марина Маринич, пише TradeMaster.UA з посиланням на . agronews.ua.

Вона зазначила, що поки що у ярих культур в Україні спостерігається незначне відставання у розвитку за рахунок температури повітря нижче за норму та недостатнього зволоження ґрунту. Крім того, на тлі ситуації, що склалася в країні, фермерам, можливо, не вдасться внести необхідні добрива або ЗЗР.

«Таким чином, урожай гороху 2022 року може стати історичним мінімумом», — прогнозують аналітики.

Після російського вторгнення експорт українського гороху, як і інших сільгоспкультур з України, сповільнився, зауважила Маринич.

«Поки щомісяця виходить вивозити за кордон через західні області України в середньому близько 3 тис. т гороху. Експортери, логісти, дипломати ведуть активну роботу щодо підвищення пропускної спроможності прикордонних переходів у Західній Україні, проте гороху протистоїть сильна конкуренція з боку інших культур (особливо кукурудзи та соняшника)», — прогнозує вона.

Читайте також: В Україні ростуть ціни на соєві боби

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 


Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також