07 березня 2023

Окупанти забороняють сіятись аграріям Запоріжжя

Окупанти забороняють сіятись аграріям Запоріжжя
1108

Посівна кампанія 2023 року в деяких районах тимчасово окупованої Запорізької області може не розпочатися через активні бойові дії та будівництво загарбниками фортифікаційних споруд. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

«Все частіше надходять повідомлення про те, що «визволителі» не дозволяють фермерам засівати поля. Ближче до лінії фронту сільськогосподарські ділянки заміновано, або ж на цій землі йдуть активні бойові дії», — зазначають у «Центрі журналістських розслідувань».

Але під заборону потрапляють і господарства у глибокому тилу окупантів. Зокрема, відомо, що у Бердянському районі аграрії не можуть почати посівну через активне будівництво оборонних споруд.

«В очікуванні контрнаступу української армії окупанти усю зиму вгризалися у захоплену землю півдня України і продовжують рити окопи, траншеї, бліндажі тощо», — додає видання.

Водночас загарбники продовжують вивозити крадене українське зерно залізницею, вантажівками і морем. 5 березня мешканці тимчасово окупованого Бердянська повідомили, що вулиці довкола Бердянського порту засіяні збіжжям. Багато пшениці розсипано по вул. Свободи, Західному проспекту і Мелітопольскому шоссе.

«Вочевидь, окупанти звозять зерно на портові склади, щоб потім вивезти його морським шляхом до окупованого Криму або росії», — роблять висновки аналітики.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також