21 березня 2023

Україна підписала з Великою Британією угоду про цифрову торгівлю

Україна підписала з Великою Британією угоду про цифрову торгівлю
1160

Це нове покоління торгових угод у світі, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

«Ця угода додасть поштовху для експорту цифрових продуктів з України. Нагадаю, що українська цифрова економіка минулого року збільшила експорт до $7,3 млрд. Велика Британія допомагає нам розвивати можливості економіки, орієнтованої на майбутнє. Ця угода — приклад спільних дій нашого уряду... Тішить, коли торгові угоди допомагають посилювати зусилля уряду з розвитку цифрової економіки», — зазначила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Український бізнес також зможе ефективніше та дешевше торгувати з Британією за допомогою електронних транзакцій, підписів та контрактів, пояснює перший віцепрем’єр. Україна матиме гарантований доступ до фінансових послуг, які мають пріоритетне значення для відновлення та розвитку країни.

«Угода поглибить участь України в глобальних ланцюгах постачань, сприятиме розвитку МСП та участі жінок у цифровій економіці, а також зменшить перешкоди для участі у глобальній цифровій торгівлі», — додала Свириденко.

За її словами, угода про цифрову торгівлю доповнює угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство між Україною та Великою Британією та сприятиме спрощенню доступу українського бізнесу до британської цифрової економіки.

«Можна сказати, що ми заклали основу для практичного наповнення Ukraine Recovery Conference, яка відбудеться в Лондоні в червні цього року, де ми ще більше зміцнимо інвестиційні відносини Україна-Велика Британія», — підкреслила Свириденко.

Крім того, вона зазначила, що 20 березня відбулося засідання Торгового комітету, на якому досягнуто домовленостей про продовження повністю безмитного режиму ще на один рік.

«Також ми домовились про подальші кроки — доступ на ринок публічних закупівель, регіоналізацію по пташиному грипу, правилах походження та інші практичні кроки, які допомагатимуть збільшити торгівлю», — підсумувала Свириденко.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також