03 травня 2023

АЛЛО: частка львів'ян серед покупців електротранспорту зросла на третину

АЛЛО: частка львів
1139

Українці все більше звертають увагу на альтернативні види транспорту для убезпечення себе від відсутності пального на АЗС, мобільності й економії та купують різні моделі електротранспорту для зручних міських поїздок. Торік попит на електротранспорт порівняно з січнем 2022 року зріс у 5 разів у травні, одразу після початку паливної кризи, і навіть трохи перевищив показник 2021 року. Лідерами категорії екологічного електротранспорту стали електросамокати та електровелосипеди, а кількість покупців торік найбільше зросла у Львівській області. 2023 рік не стане виключенням: очікується ще більше зростання попиту на електротранспорт.

2022 рік: частка чоловіків серед покупців зросла з 73% до 77%

Як і раніше, покупцями електротранспорту впродовж 2022 року були переважно чоловіки (77,1%), аніж жінки (22,9%), причому частка чоловіків збільшилася за рік майже на 5 відсоткових пунктів. Найактивніше електротранспорт купують українці у віці 28-37 років (45% покупців) та 38-47 років (29%). Молодь до 27 років становить 16% покупців, а категорія 48-57 років – 7%. Найменше схильні до таких покупок українці від 58 років – лише 2% покупців.

67% усіх продажів електротранспорту відбувається офлайн – у магазинах АЛЛО та АЛЛО МАХ, 33% покупців здійснюють замовлення онлайн – на allo.ua чи у мобільному застосунку.

За підсумками 2022 року 27% покупців електротранспорту мешкали у Києві та області, що на 4 в.п. менше, ніж у довоєнному 2021 році, 14% – у Дніпрі та області (13% у 2021 році). Частка покупців електротранспорту у Львові та області зросла майже на третину — з 8,5% до 11%. На полтавців, хмельничан та одеситів у 2022 році припало по 4% продажів електротранспорту. У 2021 році 7,2% покупців мешкали у Харківській та 5% – у Одеській областях, однак минулого року ці області пішли з ТОПу.

«Попри воєнні дії в країні та падіння купівельної спроможності, попит на електротранспорт зросте й цього року. Адже вартість пального не знижується, натомість з 1 липня повертається податок на додану вартість на пальне у розмірі 20%. Власники електротранспорту завжди почуваються вільно: вони проїжджають будь-де, не залежать від високих цін на пальне і не чинять жодної шкоди навколишньому середовищу. Розгалужена мережа пунктів Незламності, зокрема, й у більшості магазинів АЛЛО, допоможе власникам електросамокатів та гіроскутерів підживитися у разі чергових атак на енергетичну інфраструктуру країни. Імпорт електротранспорту налагоджено, і наразі товар є на ринку, включно з новинками 2023 року», – коментує  Артур Матковський, директор із маркетингу АЛЛО.

Електросамокат Mi Electric Scooter Essential – найпопулярніша модель 2022 року

Серед найпопулярніших моделей електротранспорту в АЛЛО – електросамокати та електровелосипеди, а підлітки та діти віддають перевагу гіроскутерам та гіробордам. ТОП моделей електротранспорту, які українці обирали торік:

1. Електросамокат Mi Electric Scooter Essential

2. Електросамокат Мi Electric Scooter Pro 2

3. Електросамокат Ninebot KickScooter MAX G30P Black

4. Електровелосипед HIMO C26

5. Електровелосипед FIIDO D11 Blue

6. Гіроскутер Ninebot Mini

7. Гіроскутер Ninebot Plus White

8. Гіроборд ROVER XL6 10.5

Під час поїздки електротранспортом власникам слід дотримуватися правил дорожнього руху, а також використовувати елементи захисту – захисний шолом, наколінники, захисні рукавички, а також одяг зі світловідбивними елементами. 

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також