17 травня 2023

Мобільний застосунок АЛЛО: оновлення дизайну та зростання жіночої аудиторії

Мобільний застосунок АЛЛО: оновлення дизайну та зростання жіночої аудиторії
1153

Мобільний застосунок АЛЛО вже сім років допомагає клієнтам вибирати та купувати товари у зручному мобільному форматі. Кількість користувачів застосунку зростає щороку, а у 2021 році набула максимальної динаміки: число завантажень збільшилось на третину і наразі становить понад п'ять мільйонів. У 2022 році підвищився рейтинг застосунку: з 4,5 до 4,7 в App Store та з 4,7 до 4,8 у Google Play. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

IQOS, POCO, Baseus та JBL – найпопулярніші бренди в застосунку АЛЛО 

Доля мобільного шопінгу в Україні стрімко зросла під час пандемії COVID-19 та залишається на такому ж рівні: у 2021 році кількість покупок через застосунок АЛЛО збільшилася майже на чверть (+23%), а прибуток за замовленими товарами зріс на 44%; здобутий до війни рівень зберігся й у 2022 році.

Найактивнішими залишилися клієнти у віці 25-34 роки, їх наздоганяють за кількістю покупок клієнти у віці 35-44 роки. Замовлення від чоловіків становлять 58% проти 42% від жінок, причому, якщо порівнювати з 2021 роком, доля жінок зросла на 7 відсоткових пунктів (в.п.).

Піковий час покупок – день, 12:00, 13:00 та 11:00, а найбільш активні місяці – листопад та грудень. Найбільше покупок впродовж 2022 року припадало на 21 та 20 день кожного місяця. Рекордна за рік кількість покупців скористалася застосунком АЛЛО для вибору та придбання товарів за вигідними цінами 21 листопада 2022 року, але за кілька днів трафік впав майже на третину через ракетну атаку рф на енергосистему України. Натомість у 2021 році пік трафіку стався пізніше: 26 листопада, на Чорну п'ятницю, мобільний трафік зріс удвічі.

Найпопулярнішою покупкою торік були повербанки 20000 mAh та 10000 mAh. Незвичними замовленням стали комплект одноразових антипилових масок та надувний човен Ладья. Фітнес-браслети, смартгодинники, Wi-Fi-роутери, навушники, повербанки, телевізори, смартфони, планшети та ноутбуки – це найпопулярніші категорії застосунку АЛЛО. А топбрендами 2022 року стали IQOS, POCO, Baseus та JBL.

Редизайн картки товару та новий функціонал

Навіть під час війни команда розробників та дизайнерів АЛЛО продовжили оновлювати застосунок та додавати новий функціонал.

1. Повністю перероблено картку товару, зокрема, збільшено розмір фотографії, тож користувачі можуть детально розгледіти продукт, що їх зацікавив.

2. Зручнішою стала навігація між категоріями та підкатегоріями, а також за параметрами товару, як-от колір, пам'ять тощо. 

3. Оновлено вигляд блоку відеоконсультацій з продавцями АЛЛО; відтепер він неактивний у час, коли консультації наживо недоступні. 

4. З'явилася нова функція повідомлення користувачів про те, що вони поклали товар у кошик.

5. На головному екрані застосунку додано рекомендовані товари, лідери продажів та новинки.

6. Додано віджет «Зв'язатися з нами» для спілкування з контакт-центром АЛЛО, тепер клієнт одразу може написати повідомлення в месенджері чи зателефонувати.

«Мобільний застосунок АЛЛО було розроблено спеціально для зручності наших покупців ще у 2016 році. Кожний п'ятий онлайн-користувач робить покупки на маркетплейсі АЛЛО саме через застосунок. Він абсолютно безкоштовний, без реклами, до того ж, дозволяє заробити бонусні АЛЛО Гроші за реєстрацію, а також скористатися СhatGPT. Застосунок постійно оновлюється – впевнений, що клієнти вже помітили зміни. А згодом користуватися застосунком стане ще зручніше. Наразі ми на шляху до перетворення мобільного застосунку АЛЛО на SuperApp. Це одна зі стратегічних задач компанії», – розповідає Максим Веденєєв, директор з цифрових технологій АЛЛО.

Редизайн каталогу товарів – план до кінця року

Перелік товарів зазнає змін: клієнти відразу бачитимуть знижки, доступні кольори, кількість продавців, чи бере товар участь в акції. До кінця року буде оновлено розділ АЛЛО Гроші: клієнтам стане зручніше бачити нарахований та списаний кешбек. Редизайн торкнеться й каталогу товарів. В розділі «Мої замовлення» користувачі незабаром побачать деталі замовлення: маршрут доставки, вміст посилки, вартість замовлення. Наразі у розробці опція рекомендації всіх можливих аксесуарів до замовленого товару, щоб клієнтам було зручно робити необхідні покупки.

Мобільний шопінг – це зручний спосіб робити покупки. Доля мобільного трафіка зростає у світі та в Україні. Мобільний застосунок АЛЛО – це iOS- та Android-версії національного маркетплейсу АЛЛО з мільйонами необхідних товарів у каталозі від продавця АЛЛО та партнерів маркетплейсу. У застосунку АЛЛО можна дізнатися про акції, знижки та найвигідніші пропозиції щодо покупки необхідних товарів. В мобільному застосунку АЛЛО користувачі можуть знайти спеціальні знижки при купівлі товарів, деталі маршруту посилки із замовленням та  доступ до програми лояльності АЛЛО Гроші.

Читайте також: АЛЛО МАХ в ТРЦ Riviera в Одесі відновив роботу через рік після ракетної атаки

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також