26 грудня 2022

Український сир презентували в Лондоні

Український сир презентували в Лондоні

10818

В Лондоні відбулася закрита дегустація сирів переможців найбільшого в світі сирного конкурсу World Cheese Awards 2022 для представників британських медіавидань та ритейлу, — повідомляє пресслужба ProCheese від Ardis Group.

Презентація пройшла в головному офісі організаторів WCA — Guild of Fine Food. Україну представляв сир «Сирна торбинка» від Станіславської сироварні з Івано-Франківська, який отримав Super Gold нагороду та був визнаний кращим сиром України, а також кращим копченим сиром за версією World Cheese Awards.

Сир презентувала сирна експертка ProCheese Оксана Чернова, яка використала в декорі етнічні елементи, а для пейрингу (поєднання) підібрала чорнослив, український житньо-пшеничний хліб та темне пиво.

Презентація сиру. Джерело: ProCheese https://procheese.ua/

«Вдале поєднання аккомпанеметів за текстурою та смаком завжди підсилює сприйняття смаку самого сиру. Відвідувачам дуже сподобався смак та пейринг. Серед запитань, які задавали відвідувачі, було й таке: “Коли можна буде побачити українські сири на полицях британських магазинів?” Це є підтвердженням того, що докладені зусилля були доцільними та виправданими», — ділиться враженнями Оксана Чернова.

Сирна експертка ProCheese Оксана Чернова з молодшою тренеркою ProCheese Академії Олександрою Сидоренко. Джерело: Guild of Fine Food https://gff.co.uk/

Для довідки: цього року на міжнародному сирному конкурсі у Великій Британії вперше взяли участь 39 сирів з України, 13 із них отримали нагороди. Це стало можливим завдяки компанії Ardis Group і спільноті ProCheese — офіційним представникам України на WCA та за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми Quality Food Trade Program.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*