09 грудня 2021

Ювелірна історія бренду SOVA

Ювелірна історія бренду SOVA

6545

Бренд SOVA відомий своїми колабораціями з дизайнерами, а з недавнього часу і з українськими артистами, а також із соціальними та екологічними ініціативами. SOVA — український ювелірний бренд-трендсеттер, який колекційно підходить до запуску продуктів та демонструє сміливість, готовність до експериментів та свободу. Крім чотирьох сезонних колекцій SOVA випускає і капсульні, присвячені Дню закоханих та Дню матері. Компанія, що створила бренд SOVA на ювелірному ринку з 2000 року.

Спочатку займалася дистрибуцією та продажем виробів, орієнтуючись на класичний асортимент. Але поступово дослідивши ринок, було вирішено створити власний успішний кейс, де золоті вироби будуть зроблені в сучасному дизайні.

Зібрали команду однодумців, яка розробила назву, логотип, концепцію магазинів.

Так, перший монобрендовий бутик SOVA відкрився у 2013 році у столичному ТРЦ Gulliver. У тому ж 2013 році було випущено колекцію "Мегаполіс", яку вже можна назвати справжньою класикою SOVA.

Колекція прикрас представлена у трьох видах золота – жовтому, червоному та білому. Періодично її доповнюють новими моделями, які одразу стають фаворитами у клієнтів бренду. Слід зазначити, більшість виробів витримані в лаконічному, мінімалістичному стилі. Також бренд експериментує з дизайном, що відображається у нових колекціях SOVA.

Стилістика прикрас органічно перегукується з модними тенденціями, підкреслюючи сучасне трендове звучання. Прикраси з тематичних колекцій Like Mom та For Mom щороку знаходять відгук у тисячах материнських сердець.

 До Дня матері у SOVA готують та публікують фотопроекти з українськими знаменитостями, в яких вони діляться особливими моментами у житті, пов'язаними з мамами та материнством. У 2017 році успішно відбувся проект з "Укрпоштою", в якому мамам з магазинів SOVA покупці надсилали авторську листівку з найніжнішими привітаннями. Наступного року клієнти завантажували своє фото з мамою на сторінку SOVA і отримували в подарунок від компанії надруковане фото, яке дарували близькій людині. У 2019 році у проекті бренду до Дня матері взяли участь чотири знаменитості, які розповіли свої історії про те, як не втратити віру в себе та не боятися ламати існуючі стереотипи. Примітно, що п'ять відсотків продажу виробів цієї колекції було перераховано до благодійного фонду "Таблеточки" на підтримку мамам, які допомагають своїм дітям подолати онкологічні захворювання.


2020 року, під час карантинних обмежень, щоб об'єднати людей за спільною сімейною справою, народився проект "Кожна мама особлива!", в рамках якого малюнки дітей, де хлопці зобразили своїх мам, нанесли на золоті кулони. 9 травня, у День матері цього року, ювелірний будинок SOVA запропонував відомим українцям написати листи своїм мамам та розповісти, за що вони їм вдячні. Ювелірні дизайнери цю ініціативу підтримали по-своєму і створили особливі золоті прикраси, де в дизайні з'явилися яскраві намистини з п'яти різних напівдорогоцінного каміння з гравіюванням слова "Мама". Крім того, бренд SOVA активно проявляється у телевізійних проектах, співпрацюючи з популярними реаліті "Холостяк" та "Холостячка".

Команда ювелірного будинку брала активну участь у підборі ювелірних образів для учасниць, а фіналісти шоу у трьох сезонах отримували діамантове кільце від SOVA. Зазначимо, що в асортименті SOVA представлено також ювелірні прикраси unisex. Наприклад, у колекції Power це каблучки, браслети, кольє; у Sweet Memories - обручки для нього і її, а в Tokyo - це кольє унісекс з мінімалістичними підвісами.

Знаковою у напрямі стала і колекція цього року у стилі rock, випущена спільно з популярним гуртом The HARDKISS. Фронтвумен гурту Юлія Саніна не просто стала обличчям колекції, а брала участь у розробці прикрас.

Зберігаючи ДНК бренду, ювелірний будинок SOVA один із перших в Україні розпочав колаборацію з українськими дизайнерами. Так, у 2014 році, коли інтерес українців до локальних брендів значно зріс, було випущено спільну колекцію з брендом LAKE Studio, нестандартні форми якої у мінімалістичному стилі особливо запам'яталися шанувальникам бренду. 2018 року з'явилася колекція Soul, розроблена у співпраці з дизайнером української марки взуття Marsala.

У 2019 році спільно з дизайнером Лілією Літковською (Litkovskaya) була представлена колекція, де в прикрасах творчо обіграли один із найкрасивіших мінералів – малахіт.

А колаборація із дизайнером Іваном Фроловим (FROLOV) стартувала два роки тому. Презентація першої колекції під назвою For Love відбулася у 2019-му, а наступного року на додаток до неї з'явилися ще нові вироби. Це унікальна колекція, справжніми хітами якої стали кільце-трансформер, браслет на нитці з підвісом у формі серця. For Love — приклад нового формату соціальної відповідальності українських виробників, наголошує на важливій для суспільства темі безпечного сексу та боротьби зі СНІДом. Завдяки спільній творчості та роботі Івана Фролова, БО "100% LIFE" та SOVA було закуплено 3525 швидких ВІЛ-тестів для діагностики захворювання на ранніх стадіях.


Основні техніки виробництва - це вдосконалене лиття, емалювання, лазерне зварювання та гравіювання. До речі, кольє від SOVA, виконане провідними майстрами технології ажурного відливу, було подаровано Мей Маск під час її візиту до Києва. Оригінальна прикраса зображує Марс - планету, яку в найближчому майбутньому планує колонізувати її син, відомий візіонер і винахідник Ілон Маск. Ще важлива соціальна місія, якою займається ювелірний будинок SOVA – це захист природи в Україні. У союзі з ініціативною групою "Разом за природу" та "Моршинською" у бренді виготовили 500 браслетів із зображенням рисі. Приблизно така кількість тварин залишилася у дикій природі лісів Карпат та Полісся. Частину фінансів від продажу браслетів направили на придбання фотопасток, які допомагають фіксувати рисів, а також забезпечення зоологів, які працюють з цими тваринами у віддалених лісових районах країни.

Сайт: https://sovajewels.com

Facebook: https://www.facebook.com/sovajewels

Instagram: https://www.instagram.com/sovajewels/

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*