29 листопада 2022

В Іспанії зафіксовано історичне зростання цін на текстиль

В Іспанії зафіксовано історичне зростання цін на текстиль
1408

Індекс промислових цін (IPRI) у текстильній промисловості Іспанії у вересні та жовтні 2022 року досяг максимальних з початку року значень (13,9% та 13,1%), зберігши динаміку всіх останніх місяців, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Modaes.com.

Відповідні показники по сегменту швейної промисловості та взуттєвого виробництва також продовжують збільшуватися. У жовтні зростання індексу за ними досягло 4,2% і 3,7% відповідно.

З початку року в галузі спостерігалося поступове зростання цін через збільшення витрат. Так, у січні збільшення індексу IPRI для текстилю становило 8,1%, у лютому — 8,8%, у березні зростання цін стало двозначним — 10,8%, потім він продовжився у квітні (на 11,3%) та травні на 11,6%). У літні місяці тенденція посилилася: у червні ціни на промисловий текстиль збільшились на 12,4%, липень завершився зростанням на 12,7%, а серпень – на 12,6%. У вересні та жовтні IPRI для текстильних виробів залишився на максимально високих рівнях – 13,9% та 13,1% відповідно.

Усередині сектора найвище зростання вартості у жовтні — на 35,3% — було зафіксовано в галузі обробки текстильної сировини, яка виявилася найбільш залежною від вартості енергоресурсів. За нею слідують підготовка та прядіння текстильних волокон зі збільшенням на 16,7% та виробництво трикотажних полотен зі зростанням на 16%.

Загалом зростання промислових цін в Іспанії склало у жовтні 26,1%, при цьому ціни на енергоносії та газ зросли найбільше — на 50,7%. Індекс промислових цін (IPRI) — показник, який вимірює щомісячну динаміку цін на промислову продукцію, що виробляється і продається на внутрішньому ринку, і включає відпускні ціни заводу-виробника за винятком транспортних витрат, витрат на комерціалізацію та ПДВ.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також