02 лютого 2022

Як вивільнити кошти на розвиток бізнесу за допомогою оренди

Як вивільнити кошти на розвиток бізнесу за допомогою оренди

2663

Оренда комерційного транспорту – новий ринок послуг в Україні, і в той же час перспективний. І це зрозуміло – доставка вантажів є обов’язковою складовою будь-якого бізнесу, який пов'язаний з виробництвом та реалізацією готового продукту. З іншого боку – це лише частина бізнес-процесу, і в більшості випадків вона не є основною, але в той же час вона не менш важлива. Транспортне забезпечення підприємницької діяльності виводить на поверхню безліч питань, які притаманні якому-небудь автотранспортному підприємству, але для власника бізнесу вони не є типовими. Для нього це додаткове навантаження та суттєві часові та фінансові витрати. Яка кількість транспорту потрібна зараз, яка – в найближчий перспективі, як і де обслуговувати та ремонтувати техніку. І це лише тоді, коли це все прогнозовано. А як діяти, коли автомобіль несподівано вийшов з ладу, а товар потребує швидкої, узгодженої із покупцем доставки? Відповіді на всі ці та багато інших питань знає компанія «Райдер Україна», яка має найбільший в Україні парк комерційних автомобілів, що з 2021 року здаються в оренду.

Ryder – дуже відомий в Сполучених Штатах Америки бренд. Компанія Ryder System, Inc. керує одним з найбільших парків комерційної техніки в Північній Америці, маючи майже 300 тис. одиниць техніки, близько 10 тисяч водіїв, понад 800 сервісів та 6000 кваліфікованих технічних спеціалістів. Все це дозволяє з 99% точністю в часі доставляти вантажі по всій країні та за її межами. Це стало можливим завдяки сумлінній праці протягом останніх 90 років з самої дати заснування компанії. Ryder – не просто техніка. Ryder – це повноцінний, комплексний сервіс, що дає змогу вивільнити час на вирішення дійсно важливих завдань розвитку та покращення бізнесу.

В Україні бізнес Ryder лише тільки набирає обертів. Але навіть з самого початку масштаби вражаючі – майже 200 одиниць вантажних малотоннажних фургонів вже знаходяться на майданчику в Києві та активно передаються споживачам в оренду не тільки в столиці, а й в інших містах України. Парк техніки – різноманітні американські комерційні автомобілі таких відомих брендів, як NISSAN, FORD, GMC, CHEVROLET віком до 4 років. Кожен місяць прибувають нові автомобілі, в тому складі інших виробників, та ще й оснащені додатковим обладнанням, таким як, наприклад, охолоджуючі установки. Не дивлячись на те, що це вживана техніка, її технічний стан на дуже високому рівні, тому що вся вона обслуговувалась на авторизованих та власних сервісах Ryder System відповідно до планових регламентів. А ставлення до цього в Штатах дуже серйозне – будь-яке відхилення від регламенту, яке призвело до негативних наслідків, може коштувати колосальних коштів як сервісній компанії, так і компанії-власнику орендної техніки. На додаток, сервісними спеціалістами «Райдер Україна» проводиться повний та ретельний технічний огляд кожної одиниці техніки, щоб унеможливити «сюрпризи» для клієнта під час використання автомобіля.

Основа парку – вантажні фургони NISSAN NV1500 та NV2500 вантажопідйомністю близько 1,3 та 1,5 тони відповідно, які ідеально підходять для вирішення завдань логістики «останньої милі». Це надійна та потужна техніка, а «рамність» в конструктиві додає впевненості на будь-яких дорогах. Водій почувається більш зручно завдяки автоматичним коробкам перемикання передач, що притаманно всій американській техніці, яка є в парку «Райдер Україна». «Американська» специфіка – майже тотальне використання бензину в якості пального, що обумовлене його низькою вартістю. Заради зниження експлуатаційних витрат клієнтів на бензинову техніку Ryder в Україні встановлюється газобалонне обладнання. Наявні ж автомобілі з дизельними двигунами передаються в оренду без додаткових модифікацій. Ще одна «цікавинка» – серед різноманіття пропозицій вантажних автомобілів «Райдер Україна» можна знайти екологічні, місткі вантажні електричні фургони із запасом ходу в місті до 240 км, та які здатні перевозити 2,7 тони вантажу. Для тих компаній, які намагаються бути максимально вуглецево нейтральними, оренда такої техніки стане в нагоді.

Клієнтам компанії «Райдер Україна» взагалі не треба турбуватись відносно ремонту, який на додачу до планового технічного обслуговування, заміни резини по сезону та технічного огляду виконується силами та за рахунок орендодавця. У випадку, якщо транспорт вийшов з ладу (наприклад, в результаті дорожньо-транспортної пригоди), оперативно доставляється підмінне авто. Бізнес-процеси по доставці вантажу не перериваються, а вже проблеми с транспортом вирішує сервіс-менеджер Ryder. Звичайно, будь-яка ДТП – неприємність, яка пов’язана з додатковими витратами на ремонт та компенсації. Саме тому кожен автомобіль, який передається в оренду, обов’язково застрахований КАСКО без франшизи, «автоцивілка» збільшена додатково на 1 млн. гривень.

Орендарем може бути майже кожен, чия справа передбачає поєднання переміщення з пункту А в пункт Б із необхідністю пересування габаритних речей: виробник, логіст, сервіс тощо. Навіть прокатна компанія, яка має в своєму парку велику кількість легкових автівок та бажає розширити пропозицію для вже існуючих корпоративних клієнтів. Вирощуєте в сезон фрукти та ягоди – саме оренда може вивільнити ваші кошти на розвиток бізнесу і в той же час забезпечить надійним транспортним засобом в період активного збору врожаю. Ryder не тільки забезпечить підмінним авто свого клієнта, а ще й допоможе з проблемою, якщо ви не є клієнтом, але ваша «годувальниця» стала на ремонт. Орендувати можна як на одну добу, так і довгостроково. Звичайно, чим довший термін оренди, тим нижча ціна за день.

Якщо автомобіль від Ryder, який вірою та правдою служитиме заради бізнесу орендатора, сподобається, його можна буде придбати у власність. Компанія «Райдер Україна» зацікавлена, щоб якомога більше українських споживачів познайомились з досі невідомою комерційною технікою зі Сполучених Штатів Америки. І надання її в оренду – це лише один і засобів досягнення цієї мети.

Розуміючи різноманітні потреби клієнтів, запропоновані два тарифи в залежності від середньодобового пробігу протягом всього терміну оренди:

- тариф «Стандарт» (середньодобовий пробіг складає  400 км) ідеально підходить для тих компаній, які займаються доставкою товарів по місту та області в декілька пунктів призначення;

- тариф «Безліміт» (без обмеження пробігу) – буде зручним, коли є потреба щоденного перевезення вантажів між областями в межах України.

Отримати автомобіль Ryder в оренду не набагато складніше, ніж замовити суші: обирається автомобіль відповідно до потреб, підписується контракт, робиться безготівкова оплата в гривні з ПДВ за перший період при довгостроковому контракті (якщо це оренда на декілька днів, тоді 100% передоплата), і за актом прийому-передачі видається обране авто. І головне – ніякої застави.

Компанія Ryder в Сполучених Штатах заслужила позитивну репутацію завдяки кращим фахівцям у галузі та виконанню своїх обіцянок. І ця репутація розповсюджується на всіх ринках, де присутні автомобілі Ryder, тому що розвиток бізнесу її клієнтів є головним пріоритетом. А клієнтами залишається лише запам’ятати, що співпраця з Ryder дуже зручна – «грузи та вези».

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*