На що звернути увагу при виборі професійного стаціонарного блендеру? Радять спеціалісти «НОРМАК»

- Яким має бути професійний блендер?
- Об'єм чаші, потужність, швидкість, режими роботи, матеріал корпусу - яким все це повинно бути у оптимального блендера в HoReCa
Професійний блендер задіяний на кухні у багатьох процесах. З його допомогою:
- • подрібнюють лід;
- • готують коктейлі;
- • замішують тісто;
- • збивають крем;
- • готують соуси.
Яким має бути професійний блендер?
З огляду на специфіку роботи та підвищене навантаження, для блендера особливо важливо, щоб він:
- • був виготовлений з міцних матеріалів;
- • був зручним у використанні;
- • міг обробляти великий обсяг інгредієнтів максимально швидко.
Таке обладнання значно прискорить робочі процеси на кухні та буде служити протягом багатьох років.
Стаціонарний блендер - незамінний помічник бармена і кухаря. Обираючи його, потрібно враховувати умови використання та велике навантаження.
На які параметри варто звернути увагу при покупці?
Професійний блендер та блендер для домашнього використання не мають принципових відмінностей у конструкції. Але є кілька нюансів, які потрібно врахувати.
Потужність стаціонарного блендера
За допомогою професійного блендера можна готувати не тільки супи-пюре та подрібнювати м'які продукти. Таке обладнання здатне також подрібнювати лід, горіхи та заморожені фрукти.
Але з цим завданнями впорається лише блендер з потужністю не менше 1,2 кВт. Подібні високопотужні прилади підходять для використання в кафе і барах, де без перерви готуються смузі та коктейлі.
Високопотужні блендери розраховані на тривале використання в закладах громадського харчування.
Захист двигуна від перегріву
Деякі моделі блендерів для професійного використання оснащені захистом двигуна від перегріву. Під час перевантаження двигун зупиняється. Така функція збільшує термін служби обладнання.
Якісні леза
Висока якість лез відіграє важливу роль у продуктивності роботи блендера. Для виготовлення лез у професійному обладнанні найчастіше використовується міцна нержавіюча сталь. Такі ножі не тупляться і не ламаються.
Значення має і конструкція лез. У професійних моделях блендерів лопасті ножів розташовуються в різних площинах.
Наприклад, блендери JTC OmniBlend (normak.com.ua/blender-jtc-omniblend) оснащені саме такими ножами. Це сприяє кращому подрібненню інгредієнтів.
Матеріал чаші блендеру
Чаша стаціонарного блендера може бути скляною або пластиковою. Але з огляду на крихкість скла, для довготривалого використання більше підходять практичні варіанти з полікарбонату.
Полікарбонат:
- • стійкий до пошкоджень;
- • не б'ється;
- • легко миється.
Імпульсний режим у професійних блендерах
Імпульсний режим дозволяє обробляти особливо тверді інгредієнти, оцінюючи при цьому ступінь подрібнення.
Крім того, такий режим робить очистку блендера максимально простою і швидкою. Потрібно лише залити в ємність кілька стаканів води і 2-3 рази натиснути кнопку Pulse.
Об’єм чаші
Оптимальний об’єм чаші професійного блендера - 1,5 - 2 літри.
Зручне управління
Найбільш зручні у використанні професійні блендери з електронним управлінням (JTC OmniBlend V TM-800A). У таких моделях запрограмовані готові цикли роботи двигуна і є функції таймера з фіксованими проміжками часу.
Безшумна робота
Шум від роботи блендера може заважати співробітникам закладу. Мінімізувати дискомфорт допоможуть спеціальні ковпаки. Така деталь постачається до деяких моделей професійних блендерів (JTC OmniBlend) і гарантує комфортне безшумне використання.
Швидкість обертів лез
Чим більше обертів здійснюють леза за хвилину, тим швидше відбувається подрібнення і перемішування інгредієнтів. Для професійних моделей ця цифра може досягати 40000 об / хв.
Правильно підібраний блендер - це запорука комфорту ваших співробітників та можливість прискорити виконання багатьох процесів на кухні. Тому обирати таке обладнання потрібно з урахуванням усіх зазначених особливостей. Якщо хочете отримати більш детальну консультацію про блендери та інше устаткування для HoReCa, звертайтеся до фахівців компанії «НОРМАК».
Контакти компанії «Нормак»
Сайт: https://normak.com.ua
Телефони: 044 383-59-50, 068 564-58-52, 066 055-18-99
Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна
E-mail: info@normak.com.ua
Facebook: fb.com/normakcomua
Instagram: instagram.com/normak_ua/
Матеріал підготовлений до пубікаціі
в Ideas Bureau Slav.ua

Додати коментар