10 листопада 2021

Українська локалізація всесвітньо відомої ERP системи Microsoft Dynamics 365 Business Central та її переваги

Українська локалізація всесвітньо відомої ERP системи Microsoft Dynamics 365 Business Central та її переваги

11698

Коли у 2007 році я купував свій перший серйозний автомобіль у максимальній комплектації, то для програвання музики основним джерелом служив приймач для компакт-дисків. Коли я вирішив змінити авто і купував нове, у повній комплектації у 2021 році, CD-програвача вже не було взагалі, і основним джерелом музики став мій мобільний телефон з Apple Music або іншим «хмарним» сховищем усіх пісень світу.

За ті ж 14 років у світі ERP відбулися не такі кардинальні зміни – все ж таки системи такого рівня досить інертні, а деякі користувачі, наприклад, бухгалтери, супер-консервативні. Проте, є загальні тенденції. І однією із домінуючих стало очікування ринку отримати простий, невитратний спосіб взаємодіяти з ERP системою. Адже раніше, 10-15-20 років тому, розгорнути та адмініструвати складний програмний комплекс для управління усіма бізнес-процесами компанії, було непростим завданням. Від покупки потрібного сервера та серверного "софту" до адміністрування цього сервера.

Іншими словами, за аналогією із музикою в автомобілі, у людей пропало бажання купувати і возити в машині купу компакт-дисків (купувати дорогі ліцензії та розгортати системи на дорогих серверах), а захотіли підключити свої плейлисти в Spotify або Apple Music (отримувати доступ до вже готового рішення у будь-який час із будь-якого місця).

Поява громадських дата-центрів, які лагідно почали називати «хмара», дозволило складні системи брати в оренду як сервіс. А з розвитком дата-центрів прийшло розуміння, що до своєї системи, яка розгорнута в дата-центрі, можна безболісно підключати інші послуги, створюючи нові можливості підвищення ефективності роботи з даними. Така можливість симбіозу взаємно інтегрованих додатків спонукає ринок технологічних компаній до вигадування різноманітних пропозицій.

У цьому плані особливо виділяється Microsoft.

Уявіть такий процес: ви спілкуєтеся за допомогою онлайн каналу (e-mail, messenger, social media) з контрагентом вашої компанії – з клієнтом, постачальником або партнером. Ви не запускаєте вашу ERP чи CRM. Ви працюєте, наприклад, у програмі обміну електронними листами. А ваша ERP або CRM система сама розпізнає контрагента і показує вам усі ключові дані про нього – кредитний ліміт, історію спілкування, останні операції та пропонує створити відповідну взаємодію, наприклад, оформити комерційну пропозицію або замовлення. Крім цього, електронний помічник на основі штучного інтелекту перевірить вміст листування і, якщо побачить у тексті повідомлення певні слова (наприклад, ті, які збігаються із довідниками товарів і послуг у вашій ERP системі), припустить, що клієнт хоче придбати ваші товари, підкаже на якому складі вони є, сформує пропозицію та дозволить її одразу відправити замовнику.

Звичайна історія за наведеним вище прикладом полягає в тому, що користувачеві доводиться переміститися із одного інформаційного середовища (поштового клієнта, месенджера або CRM) до іншого (в ERP або в CRM), а потім знову повернутися, щоб виконати всі необхідні дії з обробки даних: знайти картку клієнта, перевірити ліміти, знайти товар, перевірити його наявність, створити пропозицію чи замовлення, повернутися до канала взаємодії та відправити клієнту пропозицію. Це стомлює і забирає дорогоцінний час.

І лише екосистема сервісів Microsoft дозволяє реалізувати описаний вище сценарій у безшовній архітектурі. І наведений сценарій один із досить простих.

Втім, ця ідеальна картинка можлива, коли всі сервіси Microsoft доступні в «хмарі».

У листопаді 2021 року відбудеться важлива подія. Найпоширеніша за кількістю клієнтів на світовому ринку ERP система Microsoft Dynamics 365 Business Central стане доступною в Україні як SaaS (Software as a Service) – повністю «хмарною» програмою. Досі цей продукт був доступний для українських користувачів як наземний. Тепер за 70 або 100 доларів на місяць, залежно від потреби у функціоналі, стає доступним сервіс ERP, який підтримується безперебійною роботою віддаленого сервера у дата-центрі. У цьому ж дата-центрі знаходиться весь ваш набір сервісів Microsoft 365 і Dynamics 365 (додаткові компоненти для управління бізнес-процесами), і тоді виникає та сама синергія, яку вкладають у значення слова «цифровізація» – єдине середовище обробки достовірних даних, які можна візуалізувати, контролювати та живити ними алгоритми штучного інтелекту.

Якщо вам цікаво спробувати Business Central у своєму бізнесі, тут ви зможете отримати більше інформації про те, як система допомагає збільшити ефективність бізнес-процесів; зробити запит на демонстрацію; а також отримати консультацію нашого спеціаліста.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*