26 лютого 2018

На АТ «Мономах» впроваджено інноваційну систему очистки сировини

На АТ «Мономах» впроваджено інноваційну систему очистки сировини
2033

На фабриці АТ «Мономах» вдосконалено багаторівневий контроль якості сировини. Про це редакції TradeMaster.UA повідомили в прес-службі компанії.

«Перший крок – перевірка постачальника, – розповідає директор з якості АТ «Мономах» Інна Невмержицька. – Ми вивчаємо сертифікати потенційних партнерів, обов’язково відвідуємо ці компанії – оглядаємо плантації, оцінюємо складські та переробні умови, здійснюємо повний аудит підприємства. Лише після цього укладаємо угоду на постачання сировини».

Із кожної нової партії сировини, що надходить на фабрику «Мономах», відбираються зразки. Їх ретельно вивчають у власній хіміко-аналітичній лабораторії підприємства. Після висновку про повну відповідність зразка заявленим характеристикам, настає наступний етап інспектування – розтарювання. За допомогою магнітного сепаратора сировина повністю очищується від випадкових металевих домішок. Вібросито зі змінними піддонами служить для вилучення сторонніх фракцій різного розміру.

А зараз для підсилення контролю на фабриці «Мономах» впроваджується інтелектуальне високотехнологічне сканування. Цій меті слугуватиме кольоровий сортувач – універсальний фотосепаратор для кавових зерен. За його допомогою вилучатимуться не лише сторонні домішки (камінці, пил), а й зерна кави, що не відповідають сорту. Наприклад, це можуть бути недозрілі, зламані чи пошкоджені плоди.

Машина також має опцію комп'ютерного сканування за запрограмованим зразком. У пам'яті системи зберігається до 60 схем сортування. В багатьох домішках дуже схожі характеристики форми, кольору і ваги, тому процес очищення зерна від домішок дуже складний. Сучасний метод сортування цих продуктів, який грунтується на порівнянні колірних особливостей зерна, насправді революційний.

Застосування фотосепаратора забезпечить чистоту сировини на рівні найвищих світових стандартів – 99,99%. Подібне обладнання планується встановити і для фасування чаю.

Читайте также: "Инкерман" задумался над покупкой собственной производственной площадки

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA

КАЛЕНДАРЬ КОНФЕРЕНЦИЙ ТМ 2018

КАТАЛОГ КОМПАНИЙ ТМ

НОВОСТИ

СТАТЬИ



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також