23 травня 2018

Споживчі настрої в Україні, квітень 2018: індекс склав 61,3

Споживчі настрої в Україні, квітень 2018: індекс склав 61,3
743

В квітні 2018 року споживчі настрої українців поліпшилися: індекс споживчих настроїв (ІСН) склав 61,3, що на 3,7 п. більше, ніж у березні 2018 року. Найбільших змін зазнав індекс очікуваного розвитку країни в найближчому році. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на GfK.

 Про це свідчать дані дослідження споживчих настроїв в Україні, яке щомісяця здійснює GfK Ukraine. У квітні 2018 року індекс споживчих настроїв (ІСН) склав 61,3, що на 3,7 п. більше, ніж у березні. Індекс поточного становища (ІПС) піднісся на 2,3 п. – до рівня 58,9.

Cкладові цього індексу зазнали таких змін:

- індекс поточного особистого матеріального становища (х1) склав 51,7, що на 3,7 п. вище за показник березня;

- індекс доцільності великих покупок (х5) зріс на 0,9 п. та встановився на позначці 66,2. Індекс економічних очікувань (ІЕО) у квітні піднявся на 4,6 п.

– до позначки 63,0.

Динаміка складових цього індексу виглядає так:

- індекс очікуваних змін особистого матеріального становища (х2) збільшився на 0,6 п. порівняно з минулим місяцем та становив 59,5;

- індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом найближчого року (х3) збільшився на 7 п. та склав 62;

 - індекс очікуваного розвитку економіки країни впродовж найближчих 5 років (х4) становив у березні 67,4, що на 6,1 п. менше за показник березня.

Очікування українців щодо безробіття в квітні поліпшилися: показник індексу очікуваної динаміки безробіття зменшився на 3,5 п. та склав 130,7.

Натомість, індекс інфляційних очікувань збільшився на 5,5 п. та склав 188,5. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців покращилися: індекс девальваційних очікувань опустився на 2,3 пункти ─ до значення 147,6.

«Індекс споживчих настроїв у квітні 2018 зріс. Найбільший приріст зафіксовано за індексом очікуваного розвитку економіки протягом найближчого року. Така динаміка корелює з покращенням у першому кварталі 2018 року очікувань підприємств щодо розвитку їх бізнесу у найближчі 12 місяців за даними дослідження Національного банку»,– коментують аналітики GfK Ukraine.

Довідка ТМ: 

GfK поєднує дані й науку. Новітні дослідницькі рішення дозволяють отримати відповіді на ключові питання бізнесу щодо споживачів, ринків, брендів та медіа – зараз і в майбутньому. GfK, партнер в сфері досліджень та аналітики, обіцяє своїм клієнтам по всьому світу зростання завдяки знанням. Для отримання більш детальної інформації просимо відвідати наш веб-сайт: gfk.com/uk-ua/ або стежити за новинами в Twitter: twitter.com/gfk_ua.

Читайте также: Татьяна Пашкина: аналитика рынка труда, тренды и проблемы логистов и не только на всеукраинском дне Логиста

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA

КАЛЕНДАРЬ КОНФЕРЕНЦИЙ ТМ 2018

КАТАЛОГ КОМПАНИЙ ТМ

НОВОСТИ

СТАТЬИ

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також