24 березня 2021

Amazon втрачає частку ринку у Франції

Amazon втрачає частку ринку у Франції
1319

Незважаючи на те, що продажі Amazon у Франції значно зросли, гігант електронної комерції не міг отримати повну вигоду від пандемії Covid-19. По відношенню до ринку компанія втратила позиції, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

Через свій французький веб-сайт Amazon минулого року здійснив оборот у 8,3 мільярда євро, що на 7 відсотків більше, ніж роком раніше. Однак це зростання є досить скромним порівняно з імпульсом, який зазнав увесь ринок електронної комерції: минулого року продажі в Інтернеті зросли не менше ніж на 24 відсотки - до 43 млрд євро. Як результат, частка ринку американського гіганта за один рік знизилася з 22 до 19 відсотків. Тим не менше, Amazon залишається явним лідером ринку у Франції, Cdiscount займає друге місце із значним відривом.

Таким чином, побоювання роздрібних продавців, що Amazon отримає найбільший прибуток від пандемії коронавірусу - і особливо від примусового закриття під час карантину - виявилися необгрунтованими. Для цього є кілька причин. Для початку французькі розподільчі центри гіганта електронної комерції також мали тимчасово закритися під час першого блокування після скарги профспілок на небезпечні умови праці. І хоча Amazon могла доставляти французам із сусідніх країн, її здатність задовольняти попит була обмеженою.

Окрім логістичних проблем, певну роль, безперечно, зіграла антиамазонська риторика, яка досягла свого піку в листопаді із закриттям несуттєвих магазинів. Тоді навіть прем'єр-міністр Жан Кастекс порадив своїм співгромадянам відкласти свої покупки, а не замовляти їх на "великому іноземному веб-сайті".

Але, перш за все, відносне падіння Amazon зводиться до масового збільшення онлайн-пропозиції. Більшість місцевих трейдерів були набагато краще підготовленими після першого блокування та змогли продовжувати свою діяльність в Інтернеті під час другої хвилі. Багато фізичних магазинів також виступали в якості пунктів прийому для онлайн-замовлень.

Читайте також: Amazon випередила Walmart і стала найбільшим рітейлером одягу в США

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також