Французький міністр обурився засиллям української курятини в місцевих ресторанах

Міністр з питань сільського господарства і продовольства Франції Жюльєн Денорманді обурився тим, що в меню шкільних їдалень, а також ресторанів переважає імпортне м'ясо курки, в тому числі з України, а не продукція французького виробництва. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.
Міністр назвав абсурдною ситуацію, коли переважну частку м'яса в меню складає імпорт з-за меж ЄС, в тому числі і з України. На його думку, споживачі повинні знати країну походження.
«Зараз батьки не знають, звідки привезена курятина, яку дітям пропонують в їдальні. У більшості випадків це птахи з України, з Бразилії, в меншій мірі – оброблений птах в Європі. Але нічого - з Франції, і це абсурдно», - наголосив він.
За його словами, необхідно, щоб у всіх їдальнях і ресторанах вказували походження м'яса, в тому числі птиці. Чиновник упевнений, що впровадити такі зміни можна буде вже влітку 2021 року.
«Батьки повинні знати, звідки походять продукти, які їдять їхні діти», - зазначив міністр.
Денорманді відповів, що це питання суверенітету, і додав, що «українська курка не робить на вас такого ж впливу, як французька курка».
Читайте також: Україна утрималася в топ-3 постачальників курятини в ЄС
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар