22 червня 2021

Україна збільшила експорт цибулі на 40%

Україна збільшила експорт цибулі на 40%
955

Цибуля - один з найбільш продаваних на світовому ринку видів овочів. Щорічно світовий експорт цибулі збільшується на $ 115 млн і вже досягає майже $ 4 млрд на рік, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Лідером з експорту цибулі у світі є Нідерланди, які тільки в країни субсахарської Африки продають цей овоч майже на півмільярда доларів щорічно! При цьому Україні майже не постачає цибулю в цей регіон, а також на Близький Схід, який теж є великим імпортером цибулі.

Відзначається, що в другій половині сезону 2020/21 рр. Україна істотно наростила експортні відвантаження цибулі. У січні-березні 2021 року на зовнішні ринки було поставлено 11 тисяч тонн української цибулі - на 40% більше, ніж роком раніше.

«Головним же ринком збуту для цибулі з України стала Румунія. Сюди було поставлено понад 53% всієї цибулі. А ось експорт української цибулі до Іраку у 2021 році знизився майже в 4 рази до 1,2 тис. т. Серед великих імпортерів цибулі ріпчастої з України були також: Білорусь, Туреччина, Азербайджан, Польща, Великобританія, Естонія, Болгарія та Чехія. Відрадно, що на карті українського цибулевого експорту з'явилися такі африканські країни як Камерун та Сьєрра-Леоне. Та й в цілому географія експорту істотно розширилася », - відзначають аналітики.

Однак експорт з України, як правило, не є системним.

«Як тільки ціни на внутрішньому ринку виростуть, виробники зовсім забувають про необхідність диверсифікації ринків збуту і, найчастіше, навіть перестають відповідати на запити імпортерів. І це до наступного цінового колапсу на внутрішньому ринку», - наголошується в повідомленні.

Читайте також: Україна в червні вже експортувала 1 млн тонн зерна

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також