13 вересня 2021

У Великобританії почалися випробування «робота-компаньйона», який супроводжує

У Великобританії почалися випробування «робота-компаньйона», який супроводжує
1293

У Ньюкаслі проходять випробування автоматизовані «вантажні роботи», які будуть працювати в парі з людиною і слідувати за ним по магазинах, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Gazette.

Роботи Gita компанії Piaggio Fast Forward описуються як «роботи-компаньйони», які «як вірні собаки» слідують за своїм господарем і переміщують до 23 кілограмів покупок. У першу чергу, такі роботи будуть допомагати покупцям зрілого віку, яким складно носити важкі сумки.

У рамках пілотного проекту, який проводить Національний інноваційний центр із проблем старіння при університеті Ньюкасла, три робота Geeta були запущені в центрі міста Ньюкасла в березні.

Керівник проекту Нік Палмаріні повідомив, що відгуки літніх учасників були «фантастичними».

«Наявність роботизованого компаньйона для доставки покупок сприяє більш здоровому способу життя, тому що люди частіше ходять за покупками, - додав він. - Гіта не є класичним антропоморфним роботом, але її світло і звуки роблять її схожою на вірного собаку, що видає звуки і робить невеликі рухи, щоб показати, що він готовий йти з вами».

У випробуванні в Ньюкаслі беруть участь 50 осіб старше 70 років; мета тестового періоду - визначити нові удосконалення роботів, щоб зробити їх ще краще для літніх користувачів.

Хоча в даний час роботи не доступні для покупки у Великобританії, представники міської ради вже розглядають можливість придбання невеликого парку роботів Gita, яких жителі зможуть брати на час, щоб ходити за покупками.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також