28 вересня 2021

Світові бренди попередили про ризик глобального дефіциту товарів

Світові бренди попередили про ризик глобального дефіциту товарів
1676

Учора найбільший виробник спортивного взуття Nike попередив про ризик виникнення дефіциту продукції на тлі кризи і обмежень по всьому світу. У компанії зазначили, що проблеми з поставками можуть виникнути через тимчасове закриття фабрик в Індонезії і В'єтнамі, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на BBC.

Відзначається, що час доставки продукції з Азії в Північну Америку збільшився удвічі, з 40 до 80 діб. Крім того, Nike зіткнулася зі складнощами при відправленні товарів до США, Канади, Європи, Близькому Сходу й Африки через "перевантаженості портів і залізниць і брак робочої сили".

У компанії Costco також висловили побоювання щодо можливості виникнення дефіциту ряду товарів через кризову ситуацію на глобальних ринках. Рітейлер зафрахтував три власних океанські лайнери для перевезення товарів між Азією і Північною Америкою у 2022 році. У той же час, компанія насилу справляється з пошуком вантажівок, водіїв і транспортних контейнерів для доставки товарів до своїх магазинів.

«Фактори, які спричиняють тиск на ланцюги постачань та інфляцію, включають затримки в портах, брак контейнерів, збої в роботі, дефіцит різних компонентів, сировини й інгредієнтів, а також тиск на вартість робочої сили, брак вантажівок і водіїв», - зазначив фінансовий директор Costco Річард Галанті.

На ринку США вже відзначається дефіцит дитячих іграшок, виробів із дерева, одягу та кормів для домашніх тварин, що призводить до зростання споживчих цін. Про можливі затримки в постачаннях вже попереджали Adidas і Hasbro. Минулого тижня в чергу біля портів Лонг-Біч і Лос-Анджелеса вишикувалося рекордна кількість суден - понад сімдесят - хоча зазвичай біля причалу знаходиться не більше одного лайнера.

Читайте також: Nike стикнулася з серйозними проблемами з поставками

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також