00 квітня 0000

4 жовтня відбувся національний день України на Всесвітній виставці Expo 2020

4 жовтня відбувся національний день України на Всесвітній виставці Expo 2020
365

Україна презентувала світу українську культуру, досягнення та  інновації на Національному дні України в рамках Всесвітньої виставки Expo 2020 4 жовтня, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Мінекономіки.

“Проведення Національного Дня України в перші дні роботи виставки є знаковим. Україна вперше, збудувавши власний павільйон, бере участь у всесвітній виставці Expo. Впевнена, що участь нашої країни у найбільшій виставковій події у світі сприятиме пошуку нових форм співпраці, зміцненню партнерських відносин з підприємницькими колами ОАЕ, а також інших країн-учасниць”, - сказала голова офіційної делегації України, заступниця Міністра економіки України Ірина Новікова.

Святкування Національного дня України розпочалось в центральному об’єкті Експо 2020 Al Wasl Plaza. Під виконання Державного Гімну України Національним академічним оркестром народних інструментів України (НАОНІ) за участі робота-диригента було піднято Державний Прапор України.

Також в рамках святкування Національного дня проведено екскурсію  павільйоном України для офіційних делегацій ОАЕ і України та Українсько-еміратський бізнес-форум. Під час форуму підписаний Меморандум про співробітництво між ТПП України та Федерацією торгових палат ОАЕ. Програма заходу була поділена на три тематичні сесії: енергетика (енергетика в забезпеченні сталого розвитку), агропромисловий комплекс, ІТ та інновації.

“Україна є одним із світових лідерів у галузі сільськогосподарського виробництва, а також  має конкурентні позиції в металургії та виробництві електроенергії. Наш Уряд докладає всіх зусиль для покращення бізнес-середовища та інвестиційного клімату, забезпечення рівних прав та можливостей як для українських, так і для іноземних підприємців. Наразі найперспективнішими  напрямами економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та ОАЕ є  аграрна сфера, енергетика та ІТ. На нашу думку, взаємодія саме в цих секторах економіки може надати значний поштовх двостороннім економічним відносинам між нашими державами”, - прокоментувала  Ірина Новікова.

Наприкінці дня на куполі 360 в Al Wasl Plaza відбулось проекційне шоу: “Українські мотиви в сучасній інтерпретації”.

В офіційній церемонії з нагоди Національного дня України в рамках Всесвітньої виставки Expo 2020 взяли участь Міністр толерантності ОАЕ Нахайян бен Мубарак Аль Нахайян та Міністр з питань продовольчої та водної безпеки ОАЕ пані Маріам Бінт Мухаммед Саїд Хареб Альмхейр.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також