08 жовтня 2021

Ілон Маск оголосив про перенесення штаб-квартири Tesla до Техасу

Ілон Маск оголосив про перенесення штаб-квартири Tesla до Техасу
1893

Майже через 20 років виробник електромобілів Tesla переносить штаб-квартиру з Каліфорнії до техаського Остіна, де завершується будівництво нового заводу з випуску популярного кросовера компанії Model Y і провокаційного пікапа Cybertruck. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Про рішення перебратися з Кремнієвої долини CEO Tesla Ілон Маск оголосив на зборах акціонерів в Остіні. Мер Стів Адлер привітав це рішення і зазначив, що екологічно чисте виробництво технологічної компанії та створені робочі місця будуть на користь місту.

Маск обґрунтував перенесення дорожнечею, тіснотою і транспортними проблемами Кремнієвої долини. «А в Остіні виробництво в п'яти хвилинах від аеропорту і в 15 хвилинах від центру», - зауважив бізнесмен.

Незалежно від перенесення Tesla продовжить розширювати випуск електромобілів у Каліфорнії та має намір збільшити діючі потужності на своєму підприємстві у Фрімонті та Неваді на 50%.

Tesla - не єдина компанія, що перебралася з Каліфорнії до Техасу на тлі більш низьких податків і вартості життя, а також менш жорстких правил регулювання бізнесу. IT-гігант Hewlett Packard Enterprise вже переніс свій головний офіс до найбільшого міста Техасу Х'юстона, а інвестиційна Charles Schwab - до Далласа.

Ще однією проблемою, через яку компаніям у Каліфорнії складно рости, експерти називають доступність житла.

Сам Ілон Маск переїхав до Техасу в грудні минулого року. На узбережжі штату знаходиться і основний майданчик його космічної компанії SpaceX.

Читайте також: Ілон Маск планує випускати одяг і взуття під брендом Cyberquad

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також