28 жовтня 2021

Ціни на рослинні олії пішли на спад

Ціни на рослинні олії пішли на спад
1447

На тлі чергового зростання цін на рослинні олії країни-імпортери почали знижувати імпортне мито на них, подекуди до нуля, щоб зменшити внутрішні ціни на продовольство. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

Слідом за Індією уряд Туреччини вирішив до кінця року обнулити мито на імпорт сирої соняшникової олії та насіння сафлора.  Водночас в країні діє нульове мито на імпорт соняшникового насіння.

За даними експертів Oil World, уряд Пакистану оголосив про значне зниження імпортного мита на рослинні олії на тлі високих світових цін на них. Очікується, що у порівнянні з поточним рівнем імпортне мито на рослинні олії буде знижене вдвічі, торговельний податок – з 17% до 8,5%, а додаткове 2% імпортне мито буде скасоване.

Внаслідок високих податків та мита на імпорт рослинних олій Пакистан у липні-вересні зменшив закупівлю пальмової та соєвої олії на 19% до 831 тис т. А загалом у 2020/21 МР (жовтень-вересень) скоротив у порівнянні з попереднім сезоном імпорт пальмової олії з 3,28 до 3,06 млн т, а соєвої – зі 109 до 64 тис т.

Грудневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії з понеділка виросли на 1,8% до 5012 рінггитів/т або 1208 $/т на очікуваннях активізації експорту внаслідок зниження імпортного мита Індією та Пакистаном.

Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго цього тижня торгуються на рівні 1370 $/т, оскільки на ринок все ще тиснуть прогнози збільшення врожаю сої в Бразилії та США.

Ціни пропозицій соняшникової олії з поставкою в листопаді виросли до найвищого з травня 2021 року рівня 1410-1430 $/т FOB. Зниження Індією та Туреччиною імпортного мита на рослинні олії посилить попит на соняшникову олію, особливо з огляду на подорожчання пальмової олії.

Читайте також: Україні загрожує дефіцит алкоголю

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також