Вартість сніданку досягла максимуму за 10 років

Вартість традиційного сніданку збільшилася до максимальної позначки за останні десять років, як випливає із матеріалів дослідження Financial Times. Експерти зазначають, що на зростання продуктів вплинули складнощі з логістикою та несприятливі погодні умови в окремих регіонах. Про це повідомляє TradeMaster.UA.
Індекс базується на цінах на такі продукти, як кава, цукор, молоко, апельсиновий сік та пшениця. Зазначається, що з 2019 року індекс традиційного сніданку додав у ціні понад 60 відсотків, а за останні кілька місяців подорожчання продуктів пришвидшилося.
Одночасно на ціноутворенні позначаються швидке відновлення економік і боротьба з пандемією. Ціни на пшеницю на тлі посухи у країнах-виробниках зросли на 20%. Востаннє таке значне зростання цін було зафіксовано у 2012 році.
Цукор та кава сильно додали в ціні після посушливого сезону в Бразилії. Зокрема, відпускні ціни на каву збільшилися більш ніж у півтора рази. Одночасно тиск на ціни здійснює подорожчання міндобрив. Експерти припускають, що ціни у 2022 році в кращому разі залишаться на колишньому рівні, за умови гарного врожаю.
Читайте також: Інфляція в єврозоні досягає максимуму з 2008 року
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новости экономики, инфляция, рост цен
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар