08 листопада 2021

Світові ціни на продовольство досягли нового максимуму

Світові ціни на продовольство досягли нового максимуму
1033

У жовтні 2021 р. світові ціни на продовольчі товари піднялися до максимального з липня 2011 р. значення. Індекс продовольчих цін зріс до вересня на 3% і становить 133,2 пункти, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail.

Індекс цін на зернові в жовтні зріс на 3,2%, а на олії - на рекордні 9,6%. Це обумовлено зміною котирувань цін пальмової, соєвої, соняшникової та ріпакової олії, зазначає ФАО (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН). Ціни на пальмову олію зростають четвертий місяць поспіль через низькі обсяги виробництва в Малайзії, де спостерігається нестача трудових мігрантів.

Індекс цін на молочну продукцію зріс на 2% через активізацію світового попиту на вершкове масло, сухе знежирене та сухе незбиране молоко та прагнення покупців забезпечити нарощування запасів.

При цьому третій місяць поспіль, зокрема, через скорочення закупівель свинини Китаєм знижуються ціни на м'ясо, індекс втратив 0,7%. Цукор вперше за півроку почав знижуватися в ціні, це викликано обмеженим імпортним попитом на світових ринках, що прогнозується збільшенням обсягів експорту з боку Індії та Таїланду, а також ослабленням обмінного курсу бразильського реалу до долара США.

Читайте також: Закупівельні ціни на українську пшеницю зросли до рекорду

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також