30 листопада 2021

IKEA стала жертвою кібератаки

IKEA стала жертвою кібератаки
1207

Шведський меблевий гігант IKЕAстав жертвою кібератаки, в якій хакери використовували внутрішні фішингові електронні листи. Зазначається, що їм не вдалося отримати дані клієнтів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на RetailDetail.

За даними DataNews, атака була так званою атакою ланцюга відповідей на електронну пошту, відносно новою технікою. «Співробітники отримують електронні листи, які надходять як відповідь на, очевидно, раніше надіслані електронні листи. Оскільки працівник думає, що це відповідь на раніше надісланий електронний лист, він чи вона, швидше за все, відкриє його», - пояснює Ерік Вестховенс з Insight.

Листи надсилаються з внутрішніх серверів Microsoft Exchange, що робить їх більш надійними для співробітників. «Багато фішингових атак через зовнішніх відправників або через підроблені доменні імена були припинені. Саме тому зловмисники тепер використовують внутрішні адреси електронної пошти або від надійних партнерів», – каже Стефан ван дер Валь з Barracuda Benelux.

Сама IКЕА вже підтвердила кібератаку. Прес-секретарка Сабіна Каарс Сійпестайн заявила, що їй відомо про «фішингову атаку на підрозділи IКЕА». Роздрібна мережа негайно вжила заходів, щоб запобігти цьому, і розпочала розслідування для вирішення проблеми. Повідомляється, що дані про клієнтів не були отримані.

IКЕА стала другим великим рітейлером за короткий час, який постраждав від хакерів. Раніше цього місяця торгівельна MediaMarkt також стала жертвою масштабної атаки програмного забезпечення-вимагача. Тоді зловмисники вимагали 50 мільйонів доларів у біткоїнах.

Читайте також: У Швеції покупець повернув до ІКЕА куплені в 1965 році меблі

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також