12 січня 2022

Тім Кук за підсумками року отримав від Apple компенсаційний пакет на $100 млн.

Тім Кук за підсумками року отримав від Apple компенсаційний пакет на $100 млн.
1047

Генеральний директор Apple Тім Кук за підсумками 2021 року отримав компенсаційний пакет обсягом майже $100 млн, повідомляє газета The Wall Street Journal з посиланням на звіт компанії, поданий до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC). Про це пише TradeMaster.UA.

Порівняно з 2020-м, коли сукупні виплати главі Apple становили $14,8 млн, обсяг компенсаційного пакету Кука зріс більш ніж на 500% — до $98,7 млн.

У ювілейний, 10-й, рік на посаді гендиректора Apple Кук грамотно зреагував на попит на мобільні пристрої, що підвищився на тлі пандемії, і привів виробника iPhone до нового рекорду продажів — показник перевищив $365 млрд.

В результаті акції Apple за рік додали у вартості близько 80%, і на початку січня Apple стала першою в історії компанією з капіталізацією вище $3 трлн (після цього котирування знову просіли нижче за символічну планку).

У структурі компенсаційного пакету Кука його заробітна плата займає меншу частину, як і минулого року, вона становила $3 млн.

Велика ж частина премії припадає на пакет акцій вартістю $82,3 млн. На ці цінні папери, згідно з договором, укладеним Куком та Apple на початку 2021-го, поки що накладено обмеження щодо продажу або передачі іншим особам.

Як очікується, розпоряджатися акціями гендиректор Apple зможе у період з 2023 по 2025 роки. На той час Кук, якому зараз 61 рік, пропрацює в Apple щонайменше чверть століття — у компанії він із 1998-го.

У звіті Apple для SEC наголошується, що бонуси Кука та інших топ-менеджерів компанії пов'язані з виконанням внутрішніх фінансових цілей на рік. Обговорюватимуться результати на річних зборах акціонерів, які пройдуть у режимі онлайн 4 березня.

У звіті також підкреслюється, що під керівництвом Кука Apple провела «видатне десятиліття», за яке котирування її акцій піднялися більш ніж на 1100%, що майже втричі більше за динаміку зростання індексу S&P 500.

Загалом за весь час керівництва Apple Кук отримав від компанії акцій на $754 млн. Раніше топ-менеджер заявляв, що планує направити більшу частину стану на благодійність.

Читайте також: Apple стала першою компанією з капіталізацією понад 3 трлн доларів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також