20 січня 2022

Центральний банк Китаю вперше майже за два роки знизив ключову ставку

Центральний банк Китаю вперше майже за два роки знизив ключову ставку
1376

Народний банк (центробанк) Китаю вперше майже за два роки знизив ключову процентну ставку — регулятор намагається допомогти підтримати економіку, яка втратила імпульс через проблеми на ринку нерухомості та нові спалахи вірусу, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Зниження процентної ставки Народним банком Китаю перевищило очікування ринку: ставку середньострокового кредитування на один рік було знижено до 2,85% з 2,95%, а семиденну ставку зворотного викупу (семиденне репо) було знижено до 2,1% з 2,2% .

Про зниження ключової ставки на 10 базисних пунктів було оголошено незадовго до оприлюднення даних про ВВП Китаю. Ці дані показали, що ВВП в останньому кварталі 2021 року зріс на 4%, це вище за прогноз економістів — 3,3%, але менше, ніж у попередньому кварталі. За рік ВВП країни становило 8,1%.

Дії китайського регулятора суперечать світовим тенденціям: регулятори основних економік готуються серйозно підвищувати ставку або вже вступили в цикл підвищення. Bloomberg пише, що причина в тому, що в той час, як інфляція є основною проблемою для США та Європи, відносно стабільні ціни в Китаї дозволяють політику стимулювання зростання економіки. Найбільшими проблемами на шляху до досягнення цієї мети є поява більш заразного омікрон-штаму (при незмінній політиці нульової толерантності) і криза на ринку нерухомості, що триває.

Читайте також: Світовий банк попередив про дефолти найбідніших країн через накопичені в пандемію борги

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також