20 січня 2022

Великобританія протестує чотириденний робочий тиждень

Великобританія протестує чотириденний робочий тиждень
1206

У червні 2022 року у Великій Британії почнеться експеримент з чотириденного робочого тижня, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Експеримент триватиме шість місяців. Взяти участь погодилися 30 компаній, роботодавці яких дозволять працівникам працювати 32 години на тиждень із збереженням зарплати та пільг. Відомо, що компанії можуть попросити співробітників розподілити 32 годинина п'ять днів. Дослідники також оцінять вплив програми на добробут працівників, на навколишнє середовище та гендерну рівність.

«Перехід на чотириденний тиждень був би безпрограшним для компаній, – сказав Джо Райл, директор кампанії Four Day Week у Великій Британії. — Дослідження показали, що продуктивність підвищується відповідно до зростання добробуту працівників».

Проект у Великій Британії не єдиний — організація 4 Day Week Global проводить їх у всьому світі. Учасники організації виступають за введення у всіх країнах укороченого робочого тижня. Аналогічні програми плануються у США, Ірландії, Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також