11 березня 2022

Adidas втратить 250 млн євро через війну в Україні

Adidas втратить 250 млн євро через війну в Україні
1835

Німецька компанія adidas опублікувала фінансові результати за 2021 рік і прогноз на 2022-й з урахуванням втрат на Росії, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion.

На думку аналітиків компанії, припинення діяльності на Росії та в Україні може призвести до втрати 250 млн євро у 2022 році. Збиток від продажів на Росії та в Україні становить 50% від загальної виручки на Росії/СНД та 1% від загальної світової виручки.

За перші 2 місяці року adidas вже зафіксувала продажі в регіоні на суму близько 100 млн євро. Компанія може заробити ще 100 млн, якщо відновить свою діяльність на Росії або перерозподілить продукцію на інші ринки, розповів фінансовий директор Харм Ольмейєр.

Тим часом, незважаючи на втрати через війну в Україні, adidas прагне зростання продажів на 11–13% у 2022 році на тлі покращення показників у Європі, на Близькому Сході та в Африці, Північній Америці та Латинській Америці.

За підсумками 2021 року німецький виробник показав 16-процентне зростання продажів, хоча в четвертому кварталі вони впали на 3%, що пов'язано з падінням на 24% у Великому Китаї, де продовжуються бойкоти споживачів через засудження західними брендами бавовни із Сіньцзяну.

Крім того, adidas продовжує боротьбу з наслідками пандемії Covid та закриттям ланцюжка поставок. Зокрема В'єтнам, ключовий постачальник adidas, повністю закрив виробництво у третьому кварталі через нову хвилю коронавірусу, що призвело до уповільнення виробництва та призведе до падіння продажів на 600 млн євро в першому кварталі 2022 року.

«У 2021 році ми досягли хороших результатів, незважаючи на кілька зовнішніх факторів, що впливають як на попит, так і на пропозицію протягом року, — коментує генеральний директор adidas Каспер Рерстед. — Усюди, де ринки працювали без серйозних збоїв, ми зафіксували сильне зростання виручки. У 2022 році ми розвиватимемо цей імпульс і продовжимо збільшувати нашу виручку та прибуток двозначними темпами в умовах підвищеної невизначеності».

Бренд спортивного одягу та взуття adidas призупинив роботу сайту та програми на Росії з 9 березня, 500 роздрібних магазинів закриються 14 березня. Також компанія оголосила про припинення співпраці з Російським футбольним союзом — договір на технічне спонсорство та постачання екіпірування збірним мав тривати до 2026 року.

Читайте також: Uniqlo закриває усі магазини на Росії

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також