01 квітня 2022

Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших компаній 2022 року

Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших компаній 2022 року
1864

Журналісти американського видання Time спільно з галузевими експертами склали список найвпливовіших компаній 2022 року. До нього увійшли 100 організацій із різних областей: охорони здоров'я, культури, транспорту, технологій та інших. Компанії оцінювалися за низкою критеріїв, серед них вплив на світ, інновації, амбітність і успішність. Про це повідомляє TradeMaster.UA.

Усього представлено п'ять категорій - у кожній з них від 19 до 22 компаній:

- Pioneers («Піонери»)

- Titans («Титани»)

- Leaders («Лідери»)

- Innovators ("Інноватори")

- Disruptors («Руйнувачі»)

У категорії Pioneers лідером стала медіакомпанія Kaling International, яка належить акторці та продюсерці Мінді Калінг. Також серед компаній, які увійшли до цієї категорії, — NFT-платформа Opensea, Axiom Space, що займається космічним туризмом, розробник гри у віртуальній реальності Rec Room, компанія співзасновника Tesla з переробки акумуляторів Redwood Materials.

Очолила категорію Titans американська компанія Amazon, яка займається "буквально всім" - від виробництва фільмів та серіалів до хмарних технологій. "Титанами" у тому числі були визнані Pfizer, Alphabet (материнська компанія Google), United Airlines, Maersk, Ford, Microsoft, Apple, Walmart, Nvidia, Disney і Netflix.

У перелік Leaders потрапили звукозаписна компанія Hybe (їй належать права на групу BTS), стрімінговий музичний сервіс Spotify, онлайн-майданчик для пошуку житла Airbnb, а також Alaska Airlines, Sony, Balenciaga, Reddit, Revolut та Sotheby's.

Перший у категорії Innovators – виробник електромобілів Rivian. До списку «Інноваторів» також включено американську біотехнологічну компанію, яка займається розробкою лікарських засобів на основі матричної РНК, Moderna, сервіс для перевірки написання текстів англійською Grammarly, розробник камер та інших пристроїв для «розумних» будинків Wyze.

Головним Disruptors року визнали інвестиційну компанію Engine No.1. До категорії також увійшли китайська соцмережа TikTok, мережа кінотеатрів AMC, яка у січні 2021 року була на межі банкрутства, але завдяки підтримці інвесторів з Reddit акції компанії подорожчали на 1400%. До списку «Руйнувачів» включили онлайн-ретейлер Shein та розробник шпигунського програмного забезпечення NSO Group.

Минулого року Time вперше склав список 100 найвпливовіших компаній. До них увійшли соціальні мережі та майданчики Facebook, Twitter, TikTok, Zoom та Clubhouse. У рейтинг, зокрема, потрапили великі американські технологічні компанії — Apple, Google, Microsoft і Amazon.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також