13 квітня 2022

У Китаї зупинилося виробництво iPhone через спалах коронавірусу

У Китаї зупинилося виробництво iPhone через спалах коронавірусу
1198

Великий партнер Apple в Китаї — компанія Pegatron — зупинив виробництво iPhone на заводах у Шанхаї та Куньшані через спалах коронавірусу та пов'язані з ним порушення в постачанні комплектуючих для пристроїв. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

У заяві китайської компанії йдеться про те, що виробництво буде відновлено лише після відповідного повідомлення влади Китаю. За даними Nikkei, Pegatron виробляє 20-30% усіх iPhone.

Компанії до останнього вдавалося не зупиняти виробництво з дозволу місцевих органів. Однак у гуртожитку, де живуть співробітники Pegatron, виявили три випадки зараження коронавірусом за чотири дні, що призвело до карантину, зазначає Bloomberg.

Крім Pegatron, iPhone у регіоні збирають на Foxconn та Luxshare Precision Industry. У березні Foxconn частково призупинила роботу через локальний спалах коронавірусу та суворі протиепідемічні заходи.

Єдиний працюючий завод у Куньшані належить Luxshare. Він випускає невелику кількість iPhone у порівнянні із заводами Foxconn і Pegatron. Зараз усі співробітники Luxshare, зокрема на складальних лініях, живуть і працюють на заводі, пише Nikkei.

Наприкінці березня Apple повідомила постачальників про зниження виробничих замовлень на випуск iPhone та EarPods, повідомляли джерела Nikkei. Основними причинами такого рішення назвали війну в Україні й інфляцію, що насувається.

У березні новий спалах коронавірусу (штам Omicron BA.2) захопив одразу кілька частин КНР. Найбільше постраждав один із економічних центрів Китаю — Шанхай. Станом на 27 березня, було зафіксовано 2,6 тисяч випадків інфікування COVID-19, у зв'язку з чим влада міста прийняла рішення запровадити жорсткий локдаун.

Читайте також: Apple створить сервіс підписки на iPhone й iPad

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також