25 квітня 2022

Путінський режим ухвалив перелік іноземних товарів для нелегального ввезення на росію

Путінський режим ухвалив перелік іноземних товарів для нелегального ввезення на росію
1023

Мінпромторг рф склав список категорій та товарів, які можна буде ввозити в країну без дозволу правовласників брендів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Російська влада дозволила ввезення продукції Apple, Samsung, Tesla, Bentley та інших брендів, що залишили рф, без їхньої згоди. На росії це процес охрестили «паралельним імпортом».

Влада запропонувала продавати без дозволу правовласника понад 50 груп товарів. Це готова споживча продукція плюс комплектуючі для автомобілів. Зокрема текстиль, шкіряні вироби, одяг, хутро, парфумерія, обладнання та механічні пристрої, телефони, комп'ютери та ТБ-апаратура, транспорт тощо.

Відомство використало комбінований підхід — у деяких галузях Мінпромторг допустив до паралельного імпорту всю категорію товарів, а в інших — окремі бренди, усього в документі близько 200 позицій.

Так, відомство дозволило паралельний імпорт для телефонів, годинників і навушників Apple, для гаджетів та електроніки Samsung, Nokia, Sony, Siemens, HP, а також принтерів, сканерів Huawei та Lenovo. У категорії автомобілів ввозитимуть Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Tesla, Volvo, Skoda, Toyota, Nissan та інші. Крім того, комплектуючі до них – металеві конструкції та вироби від Mahle, Cummins, датчики та блоки Wabco, приводні ремені та гідравліка Gates, шини Continental, Michelin, Goodyear та Bridgestone. У списку автомобільні двигуни Cummins, Deutz, Kubota, Hyundai, Nissan, Volkswagen, Toyota, Volvo та Scania та промислове обладнання Caterpillar, Siemens.

Для одягу та взуття, включно зі спортивними, Мінпромторг рф не використав індивідуальний підхід щодо брендів – ці товари допускають повністю. До списку не потрапили ювелірні вироби та меблі, за винятком сидінь для транспорту. У міністерстві пояснили, що прикраси не мають стратегічного значення, російські виробники зможуть заповнити цю нішу.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також