27 червня 2022

Світовий товарообіг падає два місяці поспіль

Світовий товарообіг падає два місяці поспіль
1604

Глобальні торгові потоки у квітні різко знизилися порівняно з попереднім місяцем, зокрема через викликані пандемією COVID-19 локдауни в Китаї, послаблення споживчого попиту та військове вторгнення росії в Україну. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Індикатор світового товарообігу, розроблений The Wall Street Journal, знизився на 2,1% з урахуванням сезонного коригування. При цьому в березні він опустився на 0,4%. Скорочення торговельних потоків відбулося через те, що російсько-українська війна призвела до порушення постачання широкого спектру ключових товарів. Тим часом політика «нульової терпимості» Китаю в боротьбі з коронавірусом призвела до припинення роботи підприємств у низці регіонів країни.

Одним із наслідків війни також є брак кадрів: у 2021 році майже 15% екіпажів вантажних суден у світі складалися з росіян чи українців, зазначає WSJ. Водночас індикатор світового товарообігу у квітні щодо того ж місяця 2021 року збільшився на 4,8%.

Організація економічного співробітництва та розвитку в червні опублікувала прогноз, згідно з яким торгові потоки зростуть на 5% цього року, що удвічі менше за темпи зростання, зареєстровані у 2021 році.

Для розрахунку попереднього показника WSJ використовує дані із восьми країн шести регіонів світу. У сукупності на ці країни у 2019 році припадало 39,1% світового експорту товарів у вартісному вираженні, згідно з даними Світової організації торгівлі. Для обліку інших країн WSJ застосовує коефіцієнти масштабування, за розміром частки кожного регіону.

Читайте також: Bloomberg заявило про дефолт росії щодо валютних держборгів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також